4 μοναδικά tips για να πετύχεις στις σπουδές σου!

Από neolaia.gr Team 22 Μαΐου 2019

Η επιτυχία στις σπουδές σου πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους της φοιτητικής ζωής σου!

Η φοιτητική ζωή σου πρέπει να έχεις ως έναν βασικό στόχο να πετύχεις σε ότι κι αν κάνεις. Να πετύχεις στις σπουδές σου, να πετύχεις σε ότι άλλο σου αρέσει.

Και για να το καταφέρεις υπάρχουν κάποια μοναδικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις. Είναι μερικά πραγματάκια που μπορεί να μην είχες σκεφτεί.

1. Κάνε τα «πρέπει» – «θέλω»

Δεν πρέπει να διαβάσεις. Θέλεις να διαβάσεις. Θέλεις να μάθεις. Θέλεις να πάρεις καλούς βαθμούς. Έτσι πείθεις τον εαυτό σου ότι δεν είναι μία καταναγκαστική υποχρέωση, αλλά κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις. Θα δεις ότι αν αρχίσεις και το παρουσιάζεις με τον τρόπο αυτό, θα είναι όλα λίγο πιο εύκολα!

2. Βρες το μέρος που θα διαβάζεις

Το μυαλό σου πρέπει να έχει ένα μέρος που του λέει να δουλέψει. Αυτό δεν είναι ούτε το κρεβάτι σου, ούτε ο καναπές. Αν δεν έχεις γραφείο ή κάποιο τραπέζι που να μπορεί να είναι ο χώρος της δουλειάς σου, τότε ένα καφέ ή μία βιβλιοθήκη είναι ότι πρέπει!

3. Διάβασε μετά το μάθημα

Όταν γυρίσεις στο σπίτι μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε αυτά που έκανες όλη μέρα. Να δεις τι είπατε, τι τόνισε ο καθηγητής. Έτσι, και θα έχεις να μάθεις λιγότερα και θα σου είναι πιο εύκολο να τα αποστηθίσεις.

4. Διάβασε με έναν σκοπό

Είναι δύσκολο να διαβάζεις απλά το βιβλίο ή τις σημειώσεις. Σκέψου τι πρέπει να θυμηθείς και τι είναι αυτό που πρέπει να πάρεις από το κάθε μάθημα. Βάλε έναν στόχο και φτιάξε διάφορες ερωτήσεις στο μυαλό σου που θα σε βοηθήσουν να τον πετύχεις.

Δες επίσης: 4 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις ενώ σπουδάζεις και δεν τις είχες σκεφτεί!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486