5 μύθοι για τους υπολογιστές που πιστεύουμε μέχρι και σήμερα!
Πρέπει να καταρρίψουμε τους μύθους αυτούς για τους υπολογιστές!

Παρόλο που όλοι πλέον μπορούμε να χειριστούμε εύκολα και γρήγορα κάθε υπολογιστή ή τεχνολογικό μέσο, πιστεύουμε σε κάποιους μύθους που δεν ισχύουν. Ακόμη κι αυτοί που λατρεύουν τους υπολογιστές τους πιστεύουν.

Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική και πρέπει να τη μάθεις! Γι αυτό σου έχω συγκεντρώσει κάποιους μύθους που όλοι πιστεύουμε για τους υπολογιστές ακόμη και σήμερα!

1. Γιατί είναι αργός ο υπολογιστής

Υπάρχει ο μύθος ότι ο υπολογιστής σου είναι αργός και καθυστερεί να σου κάνει τις διάφορες λειτουργίες, γιατί έχει κολλήσει κάποιον ιό ή έχεις πέσει θύμα hacker. Όλα αυτά είναι απλά μύθοι! Πιο πιθανό είναι να έχεις παλιά προγράμματα που ρίχνουν την απόδοση του σκληρού σου δίσκου, ή απλά να έχεις γεμίσει τον σκληρό σου.

Μία αναβάθμιση και ο υπολογιστής σου θα πετάει και πάλι!

2. Αυτόματα updates

Πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι να έχεις ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις κάνει πιο αργό τον υπολογιστή σου. Κάτι που δεν ισχύει καθώς οι ενημερώσεις αυτές έχουν πολλές θετικές συνέπειες στη λειτουργία του υπολογιστή σου, αλλά και στην ενημέρωση παλαιότερων προγραμμάτων που μπορούν να προκαλούν καθυστέρηση στη λειτουργία του.

3. Το να αφήνεις ανοιχτό τον υπολογιστή σου συνέχεια κάνει κακό

Η αλήθεια είναι ότι να μένει ανοιχτός ο υπολογιστής σου δε θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Μπορείς να το βάλεις στη λειτουργία “sleep” όταν εσύ θα κοιμάσαι και να τον χρησιμοποιήσεις και πάλι το πρωί. Αλλά, πρέπει να ξέρεις ότι όλα τα τεχνολογικά προϊόντα έχουν μία διάρκεια ζωής!

4. Τι γίνεται με τα στικάκια

Ακούς από παντού ότι πριν αφαιρέσει το στικάκι από τον υπολογιστή σου θα πρέπει να ακολουθήσεις μία διαδικασία που το αφαιρείς με ασφάλεια, για να μην κάψεις τη θύρα του USB! Να ξέρεις ότι αυτό δεν ισχύει! Πλέον, και η ίδια η Microsoft έχει πει ότι απλά μπορείς να το τραβάς από τη θύρα, χωρίς κανέναν πρόβλημα!

5. Δεν μπορείς να επαναφέρεις πράγματα αν έχουν διαγραφεί

Η αλήθεια είναι ότι όλη η πληροφορία που συγκεντρώνεται στον σκληρό σου δίσκο δεν μπορεί να διαγραφεί. Εσύ μπορεί να την έχεις διαγράψει, αλλά το αποτύπωμά της είναι ακόμη εκεί στον σκληρό. Οπότε, αν θέλεις ποτέ να κρύψεις κάτι, έχεις δύο επιλογές, ή να κάψεις τον σκληρό σου δίσκο ή να βρεις εφαρμογές που κάνουν κομμάτια την πληροφορία!

Δες ακόμα: 6 hacks του πληκτρολογίου που θα σου λύσουν τα χέρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;