To Red Bull Dance Your Style προσγειώνεται στο Hotel Ermou
Οι 8 φιναλίστ από τη Θεσσαλονίκη θα συναντηθούν με τους 8 του προκριματικού της Αθήνας, στον Ελληνικό Τελικό το Σάββατο 01/06, στις 7:30 μ.μ. στο Hotel Ermou.

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην Αθήνα απευθείας από τον πολυχώρο WE της Θεσσαλονίκης, όπου είδαμε τα μοναδικά street dance battles το Σάββατο, στις 4 Μαΐου, με τον κόσμο στον ρόλο του κριτή!

Οι 8 φιναλίστ από τη Θεσσαλονίκη θα συναντηθούν με τους 8 του προκριματικού της Αθήνας, στον Ελληνικό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 01/06, στις 7:30 μ.μ. στο Hotel Ermou.

Ακολουθεί η συνέντευξη των οκτώ χορευτών που αναδείχτηκαν από τον 2ο προκριματικό που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, 4 Μαΐου:

1. Από ποια ηλικία κατάλαβες την αγάπη σου για τον χορό;
2. Τι σημαίνει για εσένα ο χορός και ποια η πηγή έμπνευσής σου;
3. Πώς μπορεί ένας χορευτής να προετοιμάσει τον εαυτό του (ψυχικά και σωματικά) για να ανταπεξέλθει μπροστά στο κοινό;
4. Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Red Bull Dance Your Style;
5. Ποιον χορευτή ξεχώρισες μέσα από τον διαγωνισμό και γιατί;
6. Μίλησέ μας για την εμπειρία σου στον διαγωνισμό.
7. Τι θα έλεγες σε όλα εκείνα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χορό;

DIMAS:

Ξεκίνησα να χορεύω στα 18 μου και χρειάστηκε μισή σεζόν για να καταλάβω ότι αγαπάω αυτό που κάνω. Για εμένα ο χορός σημαίνει να μπορείς να ταξιδέψεις τον θεατή στον δικό σου κόσμο . Το άγχος ενός χορευτή μπροστά στο κοινό είναι κάτι φυσιολογικό είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ,ο καλύτερος τρόπος είναι να συμμετέχει σε αγώνες και σε παραστάσεις . Το Red Bull Dance Your Style είχε καλά επίπεδο χορευτών και ήταν τιμή μου να συμμετάσχω ανάμεσα σε αυτούς και να αναδείξω τις ικανότητές μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω κάποιον χορευτή γιατί όλοι ήταν υπέροχοι με τον δικό τους τρόπο και την δικιά τους ομορφιά πάνω στον χορό. Ήταν μία από της καλύτερες εμπειρίες που είχα σαν χορευτής, και μια μεγάλη πρόκληση γτ έπρεπε να κερδίσεις την εντύπωση του κοινού. Θα ήθελα να δω πολλά καινούργια παιδιά να ξεκινήσουν να χορεύουν γιατί ο χορός είναι ελευθερία και δημιουργία του κόσμου σου .

PAPA TOM:

1. Συνειδητοποίησα την αγάπη μου για τον χορό στα 18 μου 2. Για μένα ο χορός όπως και το hip hop έχουν ενσωματωθεί πλέον στην ζωή μου. Σε σημείο που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου, τις προτιμήσεις μου ακόμα και την συμπεριφορά μου απέναντι στους άλλους. Έχω πολλούς χορευτές που αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα που αν τους αναφέρω υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω κάποιον. Πιστεύω πως οποιοσδήποτε χορευτής οποιουδήποτε επιπέδου και αν είναι, μπορεί να σου προσφέρει κάτι μοναδικό. 3. Κάτι τέτοιο μπορεί να το πετύχει κανείς μόνο με τρεις τρόπους προπόνηση προπόνηση προπόνηση 4. Ο λόγος που δήλωσα συμμετοχή είναι το concept που έχει το Red Bull Dance Your Style όπου κρίνεσαι από το κοινό. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τι γνώμη έχουν για σένα άτομα τα οποία δεν ασχολούνται με το χορό και επίσης να πάρεις μια πολύ αντικειμενική γνώμη για τον χορό σου. 5. Πιστεύω πως όλοι οι χορευτές αξίζουν πολλά μπράβο γιατί διαγωνίστηκαν σε μουσική που αν και γνωστή στο ευρύ κοινό, κατάφεραν να εκφραστούν ο καθένας με τον τρόπο του. Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο έναν χορευτή θα ξεχώριζα τον b boy G-Space διότι τα πράγματα που κάνει χρειάζονται απίστευτη προπόνηση σε σημείο πρωταθλητισμού. 6. Ήταν απίστευτη εμπειρία και χαίρομαι πάρα πολύ που θα την ξαναζήσω στον τελικό της Αθήνας. Ο συνδυασμός όλων αυτών των ειδών χορού σε μουσική που είναι κοντά στον θεατή δημιουργούν ένα απίστευτο θέαμα και το πολύ ωραίο κλίμα ανάμεσα στους χορευτές το κάνει ακόμα καλύτερο. 7. Κατά την γνώμη μου ο χορός είναι από τα καλύτερα χόμπι γιατί συνδυάζει άθληση και τέχνη. Για αυτό θα παρότρυνα οποιοδήποτε να ασχοληθεί με αυτό ανεξαρτήτως ηλικίας. Να συνεχίζουν την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες και να παίρνουν την κάθε αποτυχία ως μέρος της επόμενης επιτυχίας.

HAKO:

1) Ο χορός άρχισε να μου τραβάει την προσοχή στο γυμνάσιο, όταν έβλεπα κάποια παιδιά να χορεύουν break κι άρχισα να προσπαθώ να μάθω κάποια πολύ απλά moves από μόνος μου. Στο λύκειο μετά, στα 16 περίπου, ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα σε σχολή χορού. 2) Ο χορός είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μου εδώ και αρκετά χρόνια, Είναι κάτι φυσικό για μένα. Χορεύω καθημερινά. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μη χορεύει. Η νο.1 πηγή έμπνευσης για μένα και νομίζω για όλους τους χορευτές είναι η μουσική. Δεν μπορείς να είσαι χορευτής αν δεν αγαπάς τη μουσική. Από εκεί και πέρα έμπνευση παίρνω από χορευτές του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη του hip hop και είναι δάσκαλοι για όλες τις επόμενες γενιές που ασχολούνται με το freestyle, καθώς επίσης κι από τον αδερφό μου, την κοπέλα μου και την ομάδα μου!! 3) Νομίζω ότι απλά δε θέλει πολλή σκέψη. Δε βοηθάει πολύ το να σκεφτείς ότι σε λίγο θα σε δει πολύς κόσμος και πρέπει να χορέψεις πολύ καλά κτλ κτλ. Χρειάζεται χαλάρωση λίγο πριν το battle, συγκέντρωση και πίστη στον εαυτό σου! Από εκεί και πέρα είσαι εσύ και η μουσική! 4) Το Red bull Dance Your Style είναι ξεχωριστός σαν διαγωνισμός λόγω του ότι κριτής δεν είναι κάποιος έμπειρος χορευτής αλλά ο κόσμος. Αυτό είναι μια πρόκληση για κάθε χορευτή, να προσπαθήσει να δείξει τα skills του και το χαρακτήρα του σε κόσμο που θέλει να δει ένα θέαμα και να περάσει καλά και να τους πείσει ότι αξίζει να προχωρήσει. Είναι καινούριο σαν concept, έχει μια διαφορετική δυσκολία και είναι ενδιαφέρον να δοκιμάσεις να δεις πώς σε βλέπει και πώς σε αξιολογεί ο κόσμος που δεν ασχολείται επαγγελματικά με το χορό. 5) Ξεχώρισα τη Μαρία Μόλαρη γιατί προσάρμοσε το χορό της και το style της σε ότι μουσική κι αν χόρευε πολύ εύκολα και κάθε γύρος της ήταν ξεχωριστός και πολύ όμορφος. 6) Η εμπειρία μου στον προκριματικό της Θεσσαλονίκης ήταν πολύ ωραία! Το vibe μεταξύ των χορευτών πριν και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ήταν πολύ καλό, όλοι θέλαμε να χορέψουμε και να περάσουμε καλά και η υποστήριξη του κόσμου ήταν επίσης πολύ μεγάλη. Ήταν σαν πάρτι και νομίζω ότι και ο κόσμος και όλοι οι χορευτές το διασκέδασαν πολύ! 7) Όποιος θέλει να ασχοληθεί με το χορό δε χρειάζεται να το σκέφτεται. Πρέπει απλά να ξεκινήσει. Το επίπεδο στην Ελλάδα αρχίζει και ανεβαίνει και θα είναι εύκολο να ξεκινήσει μαθήματα στο είδος που τον ενδιαφέρει και να πάρει σωστές βάσεις για να εξελιχθεί! Ο χορός είναι διασκέδαση πάνω απ’ όλα, οπότε μόνο θετικό μπορεί να είναι για κάποιον να ξεκινήσει να ασχολείται!

MARILENA MAOUNI:

1. Από ποια ηλικία κατάλαβες την αγάπη σου για τον χορό? Από πολύ μικρή ηλικία ο χώρος του θεάματος με εντυπωσίαζε και προσπαθούσα να μιμηθώ διάφορους καλλιτέχνες που αγαπούσα δίνοντας αμέτρητες συναυλίες / παραστάσεις στο οικογενειακό μου περιβάλλον! Η στιγμή όμως που ερωτεύτηκα τον χορό ήταν όταν είδα την πρώτη μου χιπ χοπ δασκάλα Valerie Lendore με την τότε ομάδα της να χορεύει σε έναν διαγωνισμό. Είχα μαγευτεί τόσο πολύ που στόχος μου ήταν να γίνω μέλος αυτής της ομάδας! Μετά από καιρό κατάφερα τον στόχο μου και έγινα μέλος των V-vibes! Τι σημαίνει για σένα ο χορός και ποια η πηγή έμπνευσης σου ? Ό χορός καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας μου καθώς είναι το χόμπι αλλά και η δουλειά μου. Συνεπώς είναι όλη μου η ζωή! Πηγές έμπνευσης μου ποικίλουν με τον καιρό, κυρίως όμως είναι χορευτές και αθλητές που συνεχώς κυνηγούν την εξέλιξη τους και όνειρα τους! Πώς μπορεί ένας χορευτής να προετοιμάσει τον εαυτό του (σωματικά, ψυχικά) για να ανταπεξέλθει μπροστά στο κοινό? Πολλές ώρες προπόνησης, πολύς ιδρώτας και πολλές χορευτικές εμπειρίες κάθε είδους βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία ενός χορευτή! Practice makes perfect! Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Red bull Dance your Style? Οι διοργανώσεις της Red bull είναι πάντα πολύ δυνατές και το γεγονός ότι κριτές ήταν το κοινό ήταν κάτι που μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ποιον χορευτή ξεχώρισες μέσα από τον διαγωνισμό? Αυτός που ξεχώρισε για μένα ήταν και ο νικητής του Red bull Dance your Style Δημήτρης Ντίμας για την εφευρετικότητα και την μουσικότητα του! Το Red bull Dance your Style ήταν μια πρωτόγνωρη και ευχάριστη εμπειρία για εμένα! Είχε περισσότερο την αίσθηση του πάρτυ πάρα την αίσθηση του battle. Το γεγονός ότι γνωριζόμασταν οι χορευτές μεταξύ μας, η μουσική και φυσικά η διάθεση του κόσμου βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό!

MARIA MOLARI:

1. Ξεκίνησα το χορό στα 14 και αμέσως ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. 2. Ο χορός είναι πάνω απ’ όλα έκφραση και διασκέδαση. Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει το οτιδήποτε, ένας άνθρωπος, ένα τραγούδι, ένας μέρος οτιδήποτε υπάρχει στην καθημερινότητά μας. 3. Σωματικά κάθε χορευτής πρέπει να τρέφεται σωστά και να προετοιμάζεται κάνοντας τις διατάσεις που χρειάζεται. Τώρα ψυχικά διαφέρει στον κάθε άνθρωπο. Σίγουρα πρέπει να αποβάλεις το άγχος για να το χαρείς όσο το δυνατόν περισσότερο. 4. Η επικοινωνία με το κοινό και η διαδικασία ψηφοφορίας νομίζω γιατί διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα battles. 5. Ξεχώρισα το Hako γιατί τον εκτιμώ πολύ σαν χορευτή και από πάντα ήταν ο αγαπημένος μου. 6. Φέτος συμμετείχα για πρώτη φορά και μου άρεσε πάρα πολύ! Το κλίμα και η ενέργεια του κόσμου και των χορευτών ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν κάνεις για να χορέψει και να το διασκεδάσει. 7. Θα έλεγα να πιστεύουν στον εαυτό τους και να χορεύουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

BBOY GSPACE:

1) Η πρώτη μου επαφή με τον χορό ήταν στην ηλικία των δέκα ετών, όταν πρωτοείδα χορευτικές φιγούρες από έναν Αμερικάνο Popper προσπαθώντας να τις κάνω και εγώ 2) Ο χορός για εμένα είναι έκφραση συναισθημάτων καθώς και γυμναστική του σώματος. Εμπνέομαι από χορευτές που δοκιμάζουν δύσκολες κινήσεις ξεπερνώντας τα όρια του εαυτού τους. 3) Ο Χορευτής εκτός από την προπόνηση και την τελειοποίηση των σόλο του, πρέπει να ξεφορτώνεται το άγχος και να χαλαρώνει εστιάζοντας στο να χορέψει όπως στην προπόνηση. 4) Μέσα από το διαγωνισμό αυτό σου δίνεται η δυνατότητα να χορέψεις σε διαφορετικά είδη μουσικής και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και ενδιαφέρον. 5) Όλοι οι χορευτές ξεχώρισαν καθώς ο καθένας εκπροσώπησε το είδος χορού του με το δικό του προσωπικό στυλ. 6) Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς η συμμετοχή του κόσμου μου έδωσε πολύ ενέργεια και είμαι χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να πάρω μέρος σε αυτόν το διαγωνισμό. 7) Να αγαπάτε πολύ αυτό που ξεκινάτε να κάνετε και να μην τα παρατάτε με την πρώτη άτυχη στιγμή. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να καταφέρετε τους στόχους σας.

DAHOUSE MARK:

Την αγάπη μου για το χορό την κατάλαβα στα 13 . Για μένα ο χορός σημαίνει τρόπος ζωής και η πηγή έμπνευσης μου ήταν η ταινία Βreaking . Σωματικά χρειάζεται αρκετή προπόνηση προκειμένου να πετύχεις καλή φυσική κατάσταση άλλα και να να νιώθεις άνετα με το σώμα σου . Παράλληλα ψυχικά πρέπει να αντιληφθείς ότι δεν χωρούν ντροπές στο χορό .Ο λόγος που συμμετείχα στο Red Bull Dance your Style ήταν η αγάπη μου για το χορό και η ευκαιρία που σου δίνεται μέσα από αυτό το διαγωνισμό να έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο αφού αυτοί είναι που ψηφίζουν . Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι ταλαντούχοι αλλά περισσότερο από όλους ξεχώρισα τον Dima με τον οποίο και χορέψαμε στον τελικό μαζί σε ένα ιδιαίτερο για μένα μπατλ λόγω της σχέσης φιλίας που έχουμε . Ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα αυτό που μένει στο τέλος όμως είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός ! Αυτό που έχω να πω είναι να μην φοβηθείτε να ξεκινήσετε όσο αργά και αν νομίζετε ότι είναι γιατί ο χορός είναι ένα μέσο για να εκφράζεσαι και να εκτονώνεσαι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι!!

MAGDA KAFTANTZI:

1. Από πολύ μικρή ηλικία είχα μια τάση προς οτιδήποτε καλλιτεχνικό! Αρχικά ασχολήθηκα με τη Μουσική από την ηλικία των 8 έως και τα 17 μου χρόνια (κάτι το οποίο με βοήθησε πολύ στην μετέπειτα πορεία μου στο Χορό). Όταν ολοκλήρωσα τις μουσικές μου σπουδές, ένιωσα ότι ο Χορός είναι το επόμενο πεδίο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ. Και έτσι ξεκίνησα το ψάξιμο. 2. Για μένα ο Χορός είναι μια καθημερινότητα. Είναι κάτι το οποίο δε μπορώ να φανταστώ να μην υπάρχει στη ζωή μου! Ο ενθουσιασμός που μου προσφέρει κάθε νέα μου δημιουργία, κάθε προπόνηση στην οποία καταφέρνω κάτι που πριν δεν είχα κατακτήσει και γενικά αυτός ο συνεχόμενος στόχος προς την προσωπική μου εξέλιξη και επιτυχία είναι αυτό που κρατάει ζωντανή. Μία από τις βασικές πηγές έμπνευσης μου είναι η ίδια η μουσική, διότι και μόνο με το beat κάποιων κομματιών μπορώ να φανταστώ από την αρχή μέχρι το τέλος πως θα χορέψω/χορογραφήσω ένα κομμάτι. Τα ταξίδια είναι μια άλλη μεγάλη πηγή έμπνευσης και κυρίως η γενέτειρα του Dancehall, η Jamaica, στην οποία έχω ήδη ταξιδέψει 3 φορές. Μέσα από αυτά τα ταξίδια έχω γεμίσει τόσες εικόνες και εμπειρίες, τα οποία αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης! 3. Το πιο σημαντικό, για να προετοιμάσει ένας χορευτής μια εμφάνιση του απέναντι σε κοινό, είναι να νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να είναι καλά προπονημένος σωματικά και όσο για το ψυχολογικό, να έχει μαζί την καλύτερη του διάθεση και φυσικά αυτοπεποίθηση! Ο καθένας μας έχει τη δική του μέθοδο να γεμίζει ενέργεια και να προετοιμάζεται ψυχολογικά. 4. Ο λόγος για να δηλώσω συμμέτοχη στο Red Bull “Dance Your Style”, ήταν γιατί μ’ αρέσει να συμμετέχω σε διοργανώσεις που βασικό στόχο τους έχουν την προβολή και προώθηση του Χορού στην Ελλάδα Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, το οποίο έρχεται σε άμεση επαφή με την τέχνη μας, βλέπει τη δουλειά που κρύβεται πίσω από όλο αυτό που κάνουμε και κάπως έτσι ίσως κάποιοι να επηρεαστούν και να ξεκινήσουν να χορεύουν! 5. Όλοι οι χορευτές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, εκπροσώπησαν με μοναδικό τρόπο το στυλ τους. Αυτός που μου άρεσε ιδιαίτερα, ήταν ο Dimas. Και αυτό γιατί η μουσικότητα του και ο τρόπος που εκφράστηκε σε όλα του τα rounds ήταν μοναδικός. Είναι αυτό που δε μπορείς να πάρεις τα μάτια σου πάνω από ένα χορευτή, γιατί θέλεις να δεις τι έχει να σου δείξει παρακάτω! 6. Η εμπειρία μου από το διαγωνισμό, ήταν πολύ όμορφη. Η όλη διαδικασία εκείνης την ημέρας με γέμισε ενέργεια, θετικά vibes και πραγματικά διασκέδασα την κάθε στιγμή! Όλο αυτό το exchange μεταξύ χορευτών αλλά και το challenge να χορέψεις πάνω σε μια εντελώς διαφορετική μουσική από το στυλ που εκπροσωπείς, είναι μοναδικό. Και πολύ βασικό, η χαρά και η ενέργεια που μου έδωσε το κοινό με τη στήριξη του. 7. Να μην το καθυστερούν! Είναι ένα μαγικό μονοπάτι πραγματικά. Είναι μια τέχνη που σου μαθαίνει να δουλεύεις ομαδικά αλλά και ατομικά, που σου επιτρέπει να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη για να δημιουργήσεις αλλά σου επιβάλει και να πειθαρχήσεις και να οργανωθείς για να πετύχεις του στόχους που έχει θέσει. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά όποιος έχει υπομονή, επιμονή, πειθαρχία και αγάπη για το Χορό, είναι σίγουρο πως θα πετύχει ο,τι βάλει στο μυαλό του.

Προπώληση εισιτηρίων 

Εισιτήρια για τον Ελληνικό Τελικό προπωλούνται στο Ticket Master καθώς και στα καταστήματα Public.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;