Εκλογές 2019: 4 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πας να ψηφίσεις!
Για να πας να ψηφίσεις πλήρως προετοιμασμένος στις Εκλογές 2019!

Τη Κυριακή, 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι Εκλογές 2019 και εσύ πρέπει να έχεις βεβαιωθεί για κάποια πράγματα πριν πας να ψηφίσεις. Είναι κάποια μικρά πραγματάκια που καλό είναι να έχεις κατά νου για τη διαδικασία αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι Δημοτικές Εκλογές 2019 και οι Ευρωεκλογές 2019. Και σε πολλές περιοχές θα υπάρξει και ένας δεύτερος γύρος για τους τοπικούς άρχοντες.

Πάμε, όμως, να δούμε τι χρειάζεται να έχεις ελέγξει πριν να πας να ψηφίσεις!

1. Να βεβαιωθείς ότι έχεις την ταυτότητα μαζί σου

Χωρίς την ταυτότητα σου δεν μπορείς να ψηφίσεις. Στη διαδικασία υπάρχει μία ταυτοποίηση στοιχείων από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Αυτή γίνεται μόνο με την επίδειξη της ταυτότητάς σου. Οπότε, τσέκαρε δύο/ τρεις φορές πριν φύγεις από το σπίτι ότι την έχεις μαζί σου.

2. Να βεβαιωθείς σε πιο εκλογικό τμήμα ψηφίζεις

Με την ανανέωση των εκλογικών καταλόγων και την είσοδο νέων ψηφοφόρων που έχουν κλείσει το 17ο έτος της ζωής τους, αρκετοί από μας δε θα ψηφίσουμε εκεί που ψηφίζαμε τόσο καιρό. Γι αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα για να μπορείς να δεις που ψηφίζεις.

Για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, καλό θα ήταν να μπεις και να το ελέγξεις. Έτσι κι αλλιώς, το μόνο που ζητάει είναι το Ονοματεπώνυμό σου, όνομα πατέρα και μητέρας και ημερομηνίας γέννησης.

Μπορείς να μπεις εδώ!

3. Να ενημερωθείς λίγο για τη διαδικασία 

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Επειδή έχουμε και Δημοτικές Εκλογές 2019 και Ευρωεκλογές 2019, για να μην υπάρξει μπέρδεμα με τα ψηφοδέλτια, τους φακέλους και τις κάλπες θα ψηφίσεις σε δύο διαφορετικά εκλογικά κέντρα. Τα οποία, όμως, θα είναι γειτονικά. Θα τα διαχωρίζει μόνο το γράμμα Α και το γράμμα Β.

Επίσης, πρέπει να ενημερωθείς και λίγο για τους σταυρούς προτίμησης που μπορείς να βάλεις στα ψηφοδέλτια, ώστε να μην κριθούν άκυρα!

Για όλα αυτά δες το σχετικό βίντεο από το Υπουργείο Εσωτερικών!

4. Να ενημερωθείς για τους υποψήφιους

Πριν πας στην κάλπη καλό είναι να γνωρίζεις ποιοι συνδυασμοί είναι υποψήφιοι τόσο στην περιοχή σου, όσο και στις Ευρωεκλογές 2019. Μπορεί να έχεις μία ιδέα με το που θέλεις να κινηθείς κομματικά, αλλά καλό είναι να ξέρεις και τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Να έχεις τσεκάρει και λίγο τους ανθρώπους που απαρτίζουν τον κάθε συνδυασμό, έτσι ώστε να ξέρεις που θα βάλεις και τον σταυρό προτίμησης σου. Αυτό θα διευκολύνει και τη διαδικασία να πάει λίγο πιο γρήγορα, καθώς δε θα κάθονται οι άνθρωποι με τις ώρες πίσω από τα παραβάν!

Ευρωεκλογές 2019: Αυτά είναι όλα τα κόμματα που θα συμμετέχουν!

Δημοτικές Εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Δήμου Αθηναίων!

Αυτά είναι απλά πραγματάκια που πρέπει να ελέγξεις πριν πας να ψηφίσεις και πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ σε όλη τη διαδικασία. Θα αποφύγεις την ταλαιπωρία και θα είσαι πλήρως ενημερωμένος!

Δες ακόμα: Όλα όσα δεν πρέπει να ξεχνάς, πηγαίνοντας προς τις κάλπες την Κυριακή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
86'
4 - 2
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
83'
1 - 3
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;