Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η παραίτηση της Τερέζα Μέι από πρωθυπουργό της Βρετανίας!
Η Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει, σήμερα, την παραίτησή της!

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, Πέμπτη 23/5, η Τερέζα Μέι πρόκειται να δηλώσει παραίτηση την Παρασκευή, 24/5, από την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας μετά τις ποικίλες αντιδράσεις για τα σχέδιά της για το Brexit. Αναμένεται, επίσης, να ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα της παραίτησής της!

Η Τερέζα Μέι διετέλεσε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας για σχεδόν τρία χρόνια. Σήμερα, αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών. Μάλιστα, η επιτροπή αυτή είναι γνωστή για τη δύναμή της στο να ανεβάζει και να κατεβάζει πρωθυπουργούς.

Στη συνέχεια αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα από τη Ντάουνινγκ Στριτ προς τον βρετανικό λαό. Στο διάγγελμα αυτό θα εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στο να εγκαταλείψει το πόστο της.

Από την ανακοίνωση της παραίτησης και ύστερα, θα ξεκινήσει μία διαδικασία που θα φέρει έναν νέο ηγέτη στην εξουσία. Μάλιστα, αυτός ο ηγέτης θα έχει και το βαρύ φορτίο του να προωθήσει μία συμφωνία για το Brexit που θα συμφέρει και τις δύο πλευρές!

Η Τερέζα Μέι, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην εξουσία ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκλογή από το Συντηρητικό Κόμμα του διαδόχου της. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να κρατήσει περίπου 6 εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στο Λονδίνο. Οπότε, η διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου της αναμένεται να αρχίσει μετά την επίσκεψη αυτή. Σύμφωνα και με τις πληροφορίες των Times!

Κι ενώ ακόμη, η Τερέζα Μέι δεν έχει ανακοινώσει την αποχώρησή της από πρωθυπουργός, το Συντηρητικό Κόμμα φαίνεται ότι έχει ήδη αποφασίσει στον διάδοχό της. Οι οπαδοί του κόμματος θέλουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον!

Το θεωρούν τον καταλληλότερο άνθρωπο για να αναστήσει το κόμμα και να χειριστεί το Brexit!

Μάλιστα, μία δημοσκόπηση της Daily Mail δείχνει τα εξής:

  • 36% θεωρού ότι ο Τζόνσον πρέπει να είναι ο επόμενος ηγέτης
  • 9% τον υπουργό Εσωτερικών Σατζίντ Νταβίντ
  • 7% τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ
  • 5% τον νυν υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χάντ
  • 3% για την πρώην υπουργό αρμόδια για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, Αντρέα Λίντσομ

Αυτό που απομένει είναι να ανακοινωθεί κι επίσημα η παραίτηση της Τερέζα Μέι και να ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής της!

Δες ακόμα: Times: Παραιτείται η Τερέζα Μέι από πρωθυπουργός;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;