Εκλογές 2019: 7 απλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πας αύριο στην κάλπη
Ακόμα κι αν έχεις απογοητευτεί από όλους κι απο όλα, η αυριανή σου ψήφος ΜΕΤΡΑΕΙ κι αυτοί είναι οι πιο απλοί λόγοι!

Όσο ξέρουμε τι σημαίνει να περπατάς ξυπόλητος σε καυτή άμμο Ιούλιο μήνα στις 2 η ώρα το μεσημέρι, άλλο τόσο ξέρουμε (Kαι έχουμε δει) τι σημαίνει αποχή – (α)πολιτικό “μίσος”, κοινωνική αδιαφορία.

Αυτό το κείμενο δεν απευθύνεται τόσο σε “ταγμένους” ιδεολογικά πολίτες και ψηφοφόρους, όσο σ’ αυτούς που είναι αναποφάσιστοι για το τι θα ψηφίσουν αύριο, προβληματίζονται για το αν θα πάνε ή όχι προς τις κάλπες, δε ξέρουν ακόμη αν τους εκφράζει κάποια από τις υπάρχουσες πολιτικές επιλογές.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι κάλπες ανοίγουν σε 20 ώρες από τώρα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω  7 απλούς λόγους για να εξηγήσεις σε κάποιον, αλλά να καταλάβεις κι ο ίδιος, πόσο σημαντική είναι η ψήφος σου-του στις αυριανές Ευρωεκλογές και Δημοτικές, Περιφερειακές Εκλογές 2019.

1. Δεν είναι καθόλου ωραίο να αφήνουμε άλλους ανθρώπους να αποφασίζουν για το μέλλον μας. Σκέψου με σύνεση και επίλεξε αυτό που σε εκφράζει πολιτικά ή που έστω σε εκφράζει περισσότερο. Έχε στο νου σου ότι αυτό που σε εκφράζει δεν πρέπει, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, να θίγει, να προσβάλλει, να πλήττει ψυχικά, κοινωνικά και πολιτικά τους γύρω σου.

2. Το μέλλον δεν είναι αύριο, είναι ΤΩΡΑ. Δεν υπάρχουν “κατάλληλες στιγμές” ή οράματα που θα εκπληρωθούν με το πέρασμα του χρόνου. Η ψήφος σου-μου-μας καθορίζει αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία, στην Ευρώπη, στη γειτονιά, στη δουλειά, έξω απ’ την πόρτα του σπιτιού σου, μέσα στο μετρό, το νοσοκομείο, το σχολείο, τη φυλακή, τις πλατείες, έξω απ’ τη Βουλή και μέσα στη Βουλή.

3. Η προσφυγή σου στις κάλπες είναι μια εμπειρία που χρειάζεται να βιώσεις ως ενεργό μέλος – πολίτης της κοινωνίας.

4. Αν απέχεις από τις αυριανές εκλογές, κάποιοι άλλοι θα “καρπωθούν” αυτό το κενό και θα έχουν απολαβές που δεν μπορείς καν να συνειδητοποιήσεις αυτή τη στιγμή. Ας μην τους ισχυροποιήσουμε με την αποχή μας.

5. Η μια παραπάνω ψήφος, που μπορεί να είναι κι η δική σου, μπορεί να κοντράρει κάποιο κόμμα “επικίνδυνο” για τη δημόσια υγεία, το οποίο παίζει να αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα, αν δε μεσολαβήσουν κάποιες παραπάνω ψήφοι σε κόμμα με το οποίο είναι κοντά σε ψήφους.

6. Μην ακούς που λένε ότι “Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα”. Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι κρίσιμο για τη ζωή και την ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας ανεξαιρέτως.

7. Μπορεί να έχεις απογοητευτεί απ’ τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, των θεσμών, της Ε.Ε., των ελληνικών κυβερνήσεων τόσα χρόνια, αλλά μην αφήνεις τίποτα και κανέναν να βάζει “πλαφόν” σ’ αυτά που σκέφτεσαι, ονειρεύεσαι, ελπίζεις.

Δες ακόμα:

Δημοτικές εκλογές 2019: ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Εκλογές 2019: ΌΛΑ όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την εφορευτική επιτροπή!

Πώς θα κάνεις την πρώτη σου συμμετοχή στις εκλογές αξέχαστη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
2'
30 - 31
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;