Εκλογές 2019: Όσα σχολίασε ο ξένος τύπος για το αποτέλεσμα και την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα!
Δες τι έγραψε ο ξένος τύπος για τα αποτελέσματα στις Εκλογές 2019, αλλά και για την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα!

Μετά τις Ευρωεκλογές 2019 και τον πρώτο γύρο από τις Δημοτικές Εκλογές 2019, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε αναγγελία του μίλησε για πρόωρες Εθνικές Εκλογές 2019. Κι αυτό, όπως καταλαβαίνεις, σχολιάστηκε κι από τον διεθνή τύπο.

Σου έχω συγκεντρώσει το τι έχει γραφτεί στον διεθνή τύπο για την απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2019. Συνέχισε να διαβάζει για να δεις αναλυτικά!

Bloomberg

“Η Ελλάδα πάει σε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας στις ευρωεκλογέ.

Ο Τσίπρας έχει δείξει ότι είναι ο απόλυτος πολιτικός επιζών, αλλά θα είναι δύσκολο να παραμείνει στο παιχνίδι μετά από μία τέτοια μεγάλη ήττα.”

Politico

H Politico κάνει λόγο για συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι τα οικονομικά ζητήματα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφαση των ψηφοφόρων. Ενώ, συνεχίζει γραφοντας:

“Ορισμένοι ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε πολιτικό κεφάλαιο με τη συμφωνία για την μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία πέρυσι τον Ιούνιο.”

Bild

“Για πρώτη φορά από το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη εκλογική ήττα. Στις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα ήρθε δεύτερο. Στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα βρέθηκαν το συνταξιοδοτικό, οι φοροελαφρύνσεις και το μεταναστευτικό.”

Le Figaro

“H Αριστερά του Τσίπρα τιμωρήθηκε.”

France 24

“Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές.”

La Repubblica

Η ιταλική εφημερίδα La Republica κάνει λόγω για θρίαμβο της δεξιάς και πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα. Ενώ, συνεχίζει σχολιάζοντας:

“Το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις κάλπες δεν συνιστά έκπληξη αλλά η διαφορά ανάμεσα στην κεντροδεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αναμενόταν.

Ο Τσίπρας έπαιξε όλα τα χαρτιά του προσπαθώντας να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις (όπως τα είχε καταφέρει το φθινόπωρο του 2015) που τον έφερναν πίσω μεταξύ 4-9 ποσοστιαίων μονάδων. Τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποίησε το πλεόνασμα των στόχων που είχαν θέσει οι πιστωτές για να μειώσει τους φόρους (μεταξύ των οποίων των ΦΠΑ) και να δωρήσει ένα είδος 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μια βροχή από χρήματα στις τσέπες των ψηφοφόρων που δεν απέφερε όμως τα αποτελέσματα που ήλπιζε.”

Ιndependent

“Ενόψει των ευρωεκλογών ο κ. Τσίπρας έφερε στη Βουλή μια σειρά μέτρων που ισοδυναμούσαν με δώρα και αψηφούσε τους συντηρητικούς καλώντας τους να τα καταψηφίσουν. Δεν το έκαναν αλλά κατηγόρησαν τον Τσίπρα για ψηφοθηρική κίνηση απελπισίας.”

El Pais

Η ισπανική εφημερίδα γράφει τα εξής:

“Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε εθνικές εκλογές.

Οι συνταξιούχοι ήταν ένα από τα τμήματα του πληθυσμού που επηρεάστηκαν περισσότερο από το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η ψήφος των οποίων ίσως αποβεί καθοριστική και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.”

Die Zeit

“Μετά την ήττα στις ευρωεκλογές ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οι οποίες σχεδιάζονταν για το φθινόπωρο. Ο λόγος για τις πρόωρες εκλογές ήταν το κακό αποτέλεσμα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, μιας και ο λαός με τη ψήφο του έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται πια τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί προς όφελος της χώρας του.”

Süddeutsche Zeitung

“Το αριστερό κόμμα του Τσίπρα χάνει την πλειοψηφία.”

Ενώ, συνέχισε τον σχολιασμό της γράφοντας τα εξής:

“Η συντηρητική Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο νικητής των ευρωεκλογών στην Ελλάδα. Μόλις λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε τις εκλογές δημοψήφισμα για το μέλλον της κυβέρνησής του. Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν θα του εξέφραζαν την εμπιστοσύνη τους στην κάλπη τότε “όλα είναι ανοιχτά”, τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανακοίνωνε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, πολύ πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 20 Οκτωβρίου.”

Δες ακόμα: Εθνικές Εκλογές 2019: Ξανά στις κάλπες η Ελλάδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;