Εθνικές Εκλογές 2019: Ποια είναι η πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους;

Από neolaia.gr Team 27 Μαΐου 2019

Εθνικές Εκλογές 2019: Δες αναλυτικά!

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τα αποτελέσματα για τις Εκλογές 2019, σε αναγγελία του μίλησε για πρόωρες Εθνικές Εκλογές 2019. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή, ή τη Δευτέρα, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα τον ενημερώσει για την παραίτησή του.

Στη συνέχεια, το Προεδρικό Διάταγμα της διάλυσης της Βουλής θα κολληθεί στο Φρούραρχο στην κεντρική πύλη του Κοινοβουλίου και θα ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος. Σύμφωνα το άρθρο 40 παρ.3 του Συντάγματος θα γίνουν τα εξής:

«Η αναστολή των εργασιών δεν επιτρέπεται να διαρκέσει περισσότερο από 30 ημέρες ούτε να επαναληφθεί κατά την ίδια βουλευτική σύνοδο χωρίς την συγκατάθεση της Βουλής.»

Σύμφωνα με τα παραπάνω πιθανή ημερομηνία για τις Εθνικές Εκλογές 2019 προκύπτει η 30η Ιουνίου! Η ημερομηνία αυτή προκύπτει και από το συνταγματικό άρθρο, αλλά και γιατί πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 μέρες από την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόωρες εκλογές.

Έτσι, η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία φαίνεται πως θα είναι η 30η Ιουνίου!

Αν γίνουν όλα με βάση την πρόβλεψη αυτή, η προεκλογική περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι μόνο 22 μέρες. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα ομαλά στις εκλογές αυτές. Ενώ, πρωθυπουργός θα διοριστεί ένας από τους επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων.

Δες ακόμα: Εθνικές Εκλογές 2019: Ξανά στις κάλπες η Ελλάδα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486