Ευρωεκλογές 2019: Πόση ήταν η συμμετοχή των πολιτών σε όλη την Ευρώπη;

Από neolaia.gr Team 27 Μαΐου 2019

Δες αναλυτικά τη συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές 2019 στις χώρες της Ευρώπης!

Οι Ευρωεκλογές 2019 πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη από τις 23 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου και τα αποτελέσματα από όλες τις χώρες γίνονται σιγά- σιγά γνωστά. Το Spectator Index με ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα ποσοστά συμμετοχής σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ένα από τα θετικά είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση με αρκετά μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές αυτές. Τα ποσοστά αποχής σε όλη την Ευρώπη κυμαίνονται από 11% έως και 70%!

Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στην Κροατία. Στην χώρα αυτή οι πολίτες που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές 2019 ήταν μόλις το 30% του πληθυσμού.

Στη συνέχεια, συναντάμε την Βουλγαρία και την Πορτογαλία με ποσοστό συμμετοχής 31%. Ενώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, 37% συμμετοχή. Σε αυτό θα έπαιξε ρόλο και η αβεβαιότητα λόγω Brexit. Κι η Φινλανδία είχε ποσοστό αποχή 59% στις Ευρωεκλογές 2019!

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτό, το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές καταγράφηκε στο Βέλγιο. Μάλιστα, στη χώρα αυτή πήγαν στις κάλπες το 89%!

Ακολουθεί το Λουξεμβούργο με ποσοστό 84% συμμετοχή τις ευρωκλογές, η Δανία με 66%, η Ισπανία με 64% συμμετοχή και η Γερμανία με 62% συμμετοχή.

Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση με συμμετοχή που αγγίζει το 58% των πολιτών!

Δες αναλυτικά τον πίνακα!

Δες ακόμα: Εκλογές 2019: Όσα σχολίασε ο ξένος τύπος για το αποτέλεσμα και την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486