7 απλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος σου!
Το άγχος δε σου κάνει καλό, γι αυτό πρέπει να το αποβάλλεις άμεσα!

Η ζωή μας είναι γεμάτη αγχώδης καταστάσεις! Εξεταστική, Πανελλήνιες, δουλειά, τρέχεις όλη μέρα και έχεις άγχος για τα πάντα. Από το πιο απλό πράγμα, μέχρι και το πιο δύσκολο.

Γενικά το άγχος δεν κάνει καλό καθώς είναι μία στρεσογόνος κατάσταση για όλο τον οργανισμό που πρέπει είτε να αποφεύγεται, είτε να περιορίζεται. Σε έναν βαθμό που να είναι διαχειρίσιμο!

Το να μην είσαι μέσα στο άγχος έχει θετικό αντίκτυπο και στην καθημερινότητά σου και στο πώς χειρίζεσαι τις διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζεις. Γενικά, όσο πιο χαλαρός και ήρεμος είσαι, τόσο το καλύτερο!

Για αυτό σου έχω ετοιμάσει μία λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μειώσεις το άγχος σου.

1. Μην πίνεις καφέ

Ο καφές σε κρατάει σε εγρήγορση και μελέτες έχουν δείξει ότι δε βοηθάει στο να χαλαρώσεις και είναι και στρεσογόνος. Ελάττωσε τον ή πιες καλύτερα τσάι.

2. Πάρε μπαλάκι άγχους

Αν και δεν κάνει και πολύ καλό στις αρθρώσεις ένα μπαλάκι άγχους, ή κάτι, να απασχολείς τα χέρια σου όταν έχεις άγχος θα σε βοηθήσει να ξεθυμάνεις για λίγη ώρα.

3. Γυμναστική

Η γυμναστική τονώνει το σώμα και μας δίνει μία άλλη διάθεση για όλη τη μέρα. Δεν είναι ανάγκη να πας να χτυπηθείς στα γυμναστήρια, αλλά και κάποιες ώρες τρεξίματος ή διατάσεων θα δεις πόσο σημαντικό αντίκτυπο θα έχουν στο άγχος που έχεις.

4. Ξεκίνησε κάποιο άθλημα

Βρες ένα άθλημα μέσα από το οποίο ξεχνιέσαι και βγάζεις και όλο το στρες της ημέρας. Ακολούθησε το και θα δεις ότι θα θέλεις να πηγαίνεις για να ξεχνιέσαι και γιατί πραγματικά σε βοηθάει.

5. Απόφυγε τα λιπαρά

Δε γίνεται να τα βγάλεις τελείως από τη ζωή σου, άσε που δεν είναι και σωστό γιατί χρειάζονται. Αλλά μην τρως πολλά λιπαρά, καθώς σε κάνουν πιο νευρικό και αγχώδη!

6. Πιες νερό

Το νερό τονώνει το σώμα και ολόκληρο τον οργανισμό! Θα σε βοηθήσει αρκετά στην μείωση του άγχους σου.

7. Να έχεις φως

Εκεί που εργάζεσαι, διαβάζεις κλπ. να φωτίζεται επαρκώς ώστε να μη νιώθεις ούτε τη πίεση του χρόνου ούτε τίποτα. Το φως είναι καλό για τον οργανισμό και τα επίπεδα του άγχους σου.

Δες επίσης: Φοιτητική ζωή: 3 μοναδικές συνήθειες που αναπτύσσεις όσο είσαι φοιτητής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;