Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ - «Jaimeo Brown: Transcendence»
Το Jaimeo Brown Τrio έρχεται στον Πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη και φέρνει μαζί του νεοϋορκέζικο αέρα και τζαζ!

Μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στην εκδήλωση «Ο Jeffrey Eugenides στη Θεσσαλονίκη», τον Σεπτέμβριο του 2018, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ φέρνουν στη Θεσσαλονίκη νεοϋορκέζικο αέρα, με το μουσικό τζαζ σχήμα Jaimeo Brown Τrio και την παράσταση «Jaimeo Brown: Transcendence», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, στις 21.00, στον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου 3 – οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30).

Το Jaimeo Brown Τrio, που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στη Νέα Υόρκη, αποτελείται από τον Jaimeo Brown (ντραμς, κρουστά, ηλεκτρονικά), τον Chris Sholar (κιθάρα, ηλεκτρονικά) και τον Jaleel Shaw (σαξόφωνο).

Η μουσική του συνθέτη, ντράμερ και ακτιβιστή Jaimeo Brown έχει τις ρίζες της σε εποχές καταπίεσης της αφροαμερικανικής ιστορίας, αλλά αντανακλά το σήμερα. Έμπνευσή του υπήρξαν οι DJs Premier, Dr. Dre, J. Dilla, αλλά και οι πρωτεργάτες της τζαζ, Miles Davis, John Coltrane, Art Blakey, μαζί με ηχογραφήσεις της αφροαμερικανικής κοινότητας του Τζις Μπεντ στην Αλαμπάμα. Σε αυτούς τους ήχους έχει βρει ένα πνευματικό καταφύγιο, όπου δημιουργεί τις δικές του μουσικές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Athens Technopolis Jazz Festival, της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ) ΑΠΘ και του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων Βορείου Ελλάδος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στις 20.00, ο Jaimeo Brown θα πραγματοποιήσει masterclass, με ελεύθερη είσοδο, στη μουσική σχολή AMS (About Music Studios & Lessons – www.amstudios.gr. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στον τηλεφωνικό αριθμό 6977254760 (Στέλιος Τσομπανίδης, AMSTUDIOS).

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Jaimeo Brown

Ο Νεοϋορκέζος Jaimeo Brown μεγάλωσε σε βίαιο περιβάλλον και ανακάλυψε την πολυπολιτισμικότητα στο χιπ-χοπ της Δυτικής Ακτής, μια σκηνή ανοιχτή στις μειονότητες. Ξεκίνησε την καριέρα του στα ντραμς σε ηλικία 16 ετών, μαζί με τον πατέρα του, μπασίστα Dartanyan Brown, την πιανίστρια μητέρα του, Marcia Miget, καθώς και τον δάσκαλό του στα ντραμς, Sly Randolph. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει δουλέψει -μεταξύ άλλων- με τους Stevie Wonder, Carlos Santana, Q-Tip, Carl Craig, Bobby Hutcherson, Greg Osby, Joe Locke, David Murray, καθώς επίσης και με πολλούς ακόμη από τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης. Εκτός από τις μουσικές παραστάσεις, ο Jaimeo έχει γράψει μουσική για το ντοκιμαντέρ «Twenty Feet from Stardom», που κέρδισε τα Βραβεία Όσκαρ και Γκράμι, και την παραγωγή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης των ΗΠΑ (Public Broadcasting Service) «King of the Bingo Game». Ο Jaimeo Brown είναι επικεφαλής του Κέντρου Transcending Arts και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο διδάσκοντας παιδιά στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ. Πέρα από τις πολυποίκιλες μουσικές του συνεργασίες, ο Jaimeo Brown δίνει συχνά διαλέξεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, αναλύοντας την κοινωνική σημασία της τέχνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;