Εθνικές Εκλογές 2019: Δε θα κατέβει το Ποτάμι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου!
Δες την ανακοίνωση του κόμματος "Το Ποτάμι" για τις Εθνικές Εκλογές 2019!

Μετά το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές 2019, οι εξελίξεις για το Ποτάμι είναι καταιγιστικές. Μετά και την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να παραιτηθεί από την ηγεσία και την αντικατάσταση του από τον Γιώργο Μαυρωτά, μία ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι δε θα κατέβουν στις Εθνικές Εκλογές 2019!

Μάλιστα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετάσχει το Ποτάμι στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές 2019. Ταυτόχρονα, προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 το συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος και η πορεία που θα ακολουθήσουν.

Επίσης, στην ανακοίνωση αυτή διευκρινίζεται πως το συνέδριο για την εκλογή του νέου επικεφαλής θα συγκληθεί εντός τριών μηνών από την παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη. Και η παραίτησή του απερχόμενου επικεφαλής θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου.

Δες αναλυτικά την ανακοίνωση του κόμματος:

“Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά. Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Επικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Επικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.”

Δες ακόμα: Εθνικές εκλογές 2019 στις 7 Ιουλίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;