4 γραμματοσειρές που θα απογειώσουν το βιογραφικό σου!
Για να κάνεις πιο καλό το βιογραφικό σου πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη γραμματοσειρά!

Το να στήσεις σωστά το βιογραφικό σου είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει η εμφάνισή του να είναι τέτοια που να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να του τραβήξει την προσοχή.

Για να το πετύχεις αυτό, δεν είναι ανάγκη να το φορτώσεις με πράγματα και κείμενα. Ένα καλό στήσιμο και μία γραμματοσειρά που θα τραβήξει το μάτι του αναγνώστη είναι ότι πρέπει.

Αν αναρωτιέσαι, όμως, ποια γραμματοσειρά να χρησιμοποιήσεις και γιατί όχι τη μία ή την άλλη, την απάντηση έχει το δίκτυο Bloomberg. Βλέπεις, το Bloomberg ζήτησε από τρεις “γκουρού της τυπογραφίας” να κριτικάρουν τις πιο δημοφιλείς γραμματοσειρές που κυκλοφορούν.

και σου έχουμε τις κριτικές τους σε κάθε μία από αυτές!

1. Τimes New Roman

Πρόκειται ίσως για την γραμματοσειρά που έχει προκαλέσει τις περισσότερες έριδες, καθώς άλλη την αγαπούν και άλλοι την σιχαίνονται. Η Γερμανίδα σχεδιάστρια Martina Flor ισχυρίζεται πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την Times New Roman.

Ο Hoff όμως τονίζει πως η χρήση της μπορεί να δώσει το λανθασμένο μήνυμα πως δεν ξοδέψατε αρκετό χρόνο φτιάχνοντας το βιογραφικό σας.

2. Helvetica

Κατά τους τυπογράφους που ρώτησε το Bloomberg, πρόκειται για την καλύτερη, πιο επαγγελματική γραμματοσειρά.

«Η Helvetica δεν είναι υπερβολική, στην πραγματικότητα δεν γείρει στη μια ή την άλλη πλευρά. Μοιάζει επαγγελματική, ευχάριστη, τίμια», ανέφερε ο Brian Hoff της εταιρείας Brian Hoff Design.

«Εγώ χρησιμοποιώ Helvetica. H Helvetica είναι όμορφη», συμφώνησε και ο Matt Luckhurst, καλλιτεχνικός διευθυντής στην εταιρεία Collins.

3. Garamond

Αν είχες μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, οι τυπογράφοι θα σου πρότειναν να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σειρά, ώστε να χωρέσουν όλα τα προσόντα σου σε μια σελίδα.«H Garamond είναι ευανάγνωστη και το μάτι την ακολουθεί εύκολα. Έχει όλες αυτές τις ιδιοτροπίες που αφήνει το μάτι να δει προς τα που πρέπει να κινηθεί», εξηγεί ο Luckhurst.

4. Proxima Nova

«Η ξαδέλφη της Helvetica», όπως την αποκαλεί ο Brian Hoff, η Proxima Nova ανήκει στην κατηγορία με τις «χρυσές γραμματοσειρές». Μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, μόνο που είναι πιο απαλή.

Ο Hoff τονίζει πως δεν γνώρισε ποτέ κάποιον πελάτη που να μην του αρέσει η γραμματοσειρά. Δυστυχώς, ο λόγος αυτός την κάνει να είναι και ακριβή. Κοστίζει $29.99 στη σελίδα myfonts.com.

Δες επίσης: 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1