ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ - Μάθε πώς θα κάνεις αίτηση!
ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δείτε αναλυτικά!

Το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019 καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο και με την οποία στη συνέχεια, δημοσιεύεται μια δημόσια πρόσκληση του Οργανισμού που παρέχει τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Η κατάρτιση του προγράμματος για την επιδότηση των διακοπών των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους που αφορά την περίοδο 2019 – 2020, φαίνεται πως εγκρίθηκε από την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τον Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά και από τον Υφυπουργού Εργασίας, Κώστα Μπάρκα, ενώ σκοπός του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων–ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, από το dikaiologitika.gr, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019 στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr), αναμένεται να ξεκινήσουν εκτός απροόπτου τη Δευτέρα, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος.

Όσον αφορά τους δικαιούχους στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019, αυτοί πρέπει να είναι κάτοχοι voucher, Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Διάβασε παρακάτω ΟΛΕΣ τις αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα (δικαιούχοι, ποσό επιδότησης, αλλά και υποβολή των αιτήσεων), έτσι ώστε να ξέρεις από τώρα τι χρειάζεται για να γίνεις δικαιούχος στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019.

Γενικές Πληροφορίες – ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019

  • Είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
  • Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
  • Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Δικαιούχοι – Ωφελούμενοι

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;