3 συμβουλές για να κάνεις μία τέλεια συνέντευξη για το μεταπτυχιακό!

Από neolaia.gr Team 31 Μαΐου 2019

Οι συμβουλές αυτές θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα για την συνέντευξη για το μεταπτυχιακό που θέλεις!

Είναι η περίοδος που πολλές αιτήσεις για μεταπτυχιακά έχουν ανοίξει και εσύ προσπαθείς να επιλέξεις το καταλληλότερο για σένα. Επίσης, μετά την αίτηση έχεις αρκετό άγχος και για τη συνέντευξη!

Τι να διαβάσεις πρώτα πρώτα; Τι να ετοιμάσεις; Δε ξέρεις τίποτα και νιώθεις απόλυτα χαμένος! Και είναι κάτι λογικό, αφού είναι μία εμπειρία που δεν έχεις βιώσει ξανά και δε ξέρεις ακριβώς τι θα σου ζητήσουν και πώς.

Επίσης, όποιον και να ρωτήσεις θα έχει μία διαφορετική εμπειρία που μπορεί να σε μπερδέψει ακόμη περισσότερο. Γι αυτό σου έχω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα για τη συνέντευξη αυτή!

1. Ασχολήσου με τη διπλωματική σου

Αν έχεις κάνει διπλωματική θα σε βοηθήσει πολύ να ξεφύγεις από γενικές ερωτήσεις που μπορούν να γίνουν. Θα επικεντρωθούν στο θέμα της διπλωματικής σου, καθώς και στο τι έμαθες από αυτή. Έτσι, εσύ μπορείς να τη διαβάσεις λες και την παρουσιάσεις πάλι από την αρχή. Να συμπληρώσεις πράγματα που δεν ήξερες τότε και να εμβαθύνεις όσο περισσότερο γίνεται.

2. Μάθε τα βασικά

Ψάξε να βρεις τις πολύ βασικές αρχές της επιστήμης που έχεις σπουδάσει. Αυτά που πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι έχουν τελειώσει τη σχολή. Γράψ’ τα σε ένα χαρτί με ερωτήσεις και απαντήσεις. Οι εξεταστές θέλουν να δουν αν ξέρεις τα βασικά, κι όχι κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να υπάρχει.

3. Ετοίμασε τους λόγους για τους οποίους επέλεξες το μεταπτυχιακό αυτό

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου γιατί έχεις κάνει αίτηση στο μεταπτυχιακό αυτό. Τι θα σου προσφέρει και τι θέλεις να πετύχεις μέσα από αυτό. Την ερώτηση αυτή θα σου την κάνουν σίγουρα, οπότε αν τους πείσεις, νομίζω ότι έχεις κερδίσει το παιχνίδι!

Δες ακόμα: Ανάμεσα στα 15 καλύτερα μεταπτυχιακά της Ευρώπης βρίσκεται ένα ελληνικό!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486