Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2019: Αυτή είναι η μέρα που το ποδήλατο έχει την τιμητική του!

Από neolaia.gr Team 3 Ιουνίου 2019

Στις 3 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2019! Δες αναλυτικά!

Λατρεύεις το ποδήλατο και, δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν έχουμε πολύ χώρο για να κάνεις το αγαπημένο σου χόμπι. Όμως, σήμερα η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Οπότε, σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2019!

Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού. Μάλιστα, η απόφαση αυτή έγινε κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι. Ο ίδιος είναι πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.

Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη και μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία. Ένα από τα βασικά πράγματα που προσπαθεί να επιτύχει η συγκεκριμένη μέρα είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το ποδήλατο είναι κάτι που αρέσει σε όλους. Είναι οικονομικό και όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι. Μάλιστα, κάνει και πολύ καλό στην υγεία του ατόμου που το χρησιμοποιεί. Επίσης, το ποδήλατο ωφελεί το περιβάλλον, καθώς με τη χρήση του μειώνονται τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Οπότε, κάνε ποδήλατο κάνει καλό!

Δες ακόμα: Η Καρδίτσα γίνεται η ποδηλατούπολη που λείπει από την Ελλάδα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486