158 εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας άνοιξαν τον Μάρτιο του 2018 στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς
Μάθε περισσότερα!

Ένας ακόμη χρόνος σημαίνει μία ακόμη ευκαιρία για τις εξετάσεις Αποφοίτων Πανεπιστημίου EPSO (EPSO’s Graduate Administrators).

(EPSO/AD/356/18)

Οι περσινές αιτήσεις άνοιξαν στις 8 Μαρτίου 2018 μέχρι τις 10 Απριλίου 2018. Η διαδικασία περιλάμβανε δύο μέρη: η πρώτη τον έλεγχο των προϋποθέσεων με τη δήλωση των επίσημων γλωσσών που κατέχει ο υποψήφιος, ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την επιλογή της πρώτης και της δεύτερης γλώσσας και τη συμπλήρωση της αίτησης.

Τι είναι ένας Graduate Administrator?

Μπορεί να αναρωτιέσαι τι σημαίνει ακριβώς και τι κάνει ένας Graduate Administrator, αλλά μην ανησυχείς, γιατί θα σου εξηγήσουμε ακριβώς.

Με λίγα λόγια, ο ρόλος των administrators είναι η στήριξη των decision-makers ενός εκ των θεσμών, ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Το AD5 δείχνει το βαθμό με τον οποίο οι απόφοιτοι ξεκινούν την καριέρα τους ως administrators στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Οι απόφοιτοι, οι οποίοι προσλαμβάνονται με αυτό το βαθμό, έχουν διαφορετικές αρμοδιότητες και καθήκοντα, σύμφωνα με τις ανάγκες των εκάστοτε θεσμών.

Πώς ξέρεις αν μπορείς να λάβεις μέρος στις εξετάσεις;

Για να μπορέσεις να λάβεις μέρος στις εξετάσεις, πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να είσαι πολίτης κάποιας Ευρωπαϊκής χώρας (μέλος της Ε.Ε.)
  • Να γνωρίζεις τουλάχιστον μία επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μπορείς να μιλήσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο μια δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Να έχεις πτυχίο Πανεπιστημίου (τουλάχιστον τριών ετών)

Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις;

Κάνοντας αίτηση στον διαγωνισμό των Graduate Administrators σημαίνει ότι πρέπει να επιτύχεις στις εξετάσεις.

Οι οκτώ (8) τομείς των εξετάσεων είναι οι εξής:

1. Ανάλυση και λύση προβλημάτων
2. Επικοινωνία
3. Ικανότητα να φέρεις εις πέρας ποιότητα και αποτέλεσμα
4. Εκμάθηση και Βελτίωση
5. Οργάνωση
6. Αποφασιστικότητα
7. Συνεργασία
8. Χαρακτηριστικά ηγετικής προσωπικότητας

Αυτά θα διαπιστωθούν μέσα από τα παρακάτω τεστ:

  • Verbal, Abstract, and Numerical Reasoning Tests (pre-selection tests)
  • E-Tray (intermediate test)
  • Αξιολόγηση (Μελέτη περιπτώσεων, Προφορική Παρουσίαση, Ομαδική άσκηση, Ικανότητα Συνέντευξης)

Κάποιες Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις εξετάσεις EPSO

Αποφασίζοντας να λάβεις μέρος στις εξετάσεις δε σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να το κάνεις μόνος/η σου. Το Epsotraining, είναι ένα σάιτ, το οποίο προσφέρει πρακτική άσκηση για τις εξετάσεις για όλους τους διαγωνισμούς των θεσμών και το οποίο προσφέρει τα καλύτερα tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις στο διαγωνισμό.

Γνωρίστε τα 4 Ws

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι, προκειμένου να αξιολογήσεις, αλλά και να μάθεις τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού. Αυτά, λοιπόν, τα 4 W:

  • Ποιος είναι κατάλληλος; – Εάν θες να κάνεις αίτηση, πρέπει να βεβαιωθείς ότι πλήρεις τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας – τόσο τις γενικές όσο και τις ειδικές. Μπορείς να βρεις αυτές που βρίσκονται στο 3ο κεφάλαιο της προκήρυξης του διαγωνισμού.
  • Από τι αποτελείται η όλη διαδικασία της επιλογής; – Αυτό είναι σημαντικό, ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις και για τι να προετοιμαστείς.
  • Πότε θα πραγματοποιηθεί; – Να γνωρίζεις πότε μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου, ποια είναι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και για πότε είναι προγραμματισμένη η εξέταση.
  • Πού θα γίνει η εξέταση; Πρέπει να γνωρίζεις πού θα πραγματοποιηθεί η κάθε φάση της εξέτασης. Αυτό γιατί συνηθίζεται οι τελευταίες φάσεις των διαγωνισμών να διεξάγονται στις Βρυξέλλες, αλλά οι αρχικές εξετάσεις να διεξάγονται σε πολλές άλλες διαφορετικές πόλεις. Έχει η πόλη σου ιστότοπο δοκιμών EPSO ή θα πρέπει να κανονίσεις κάποιο ταξίδι στον πλησιέστερο ιστότοπο δοκιμών;

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τους Διαγωνισμούς EPSO

Οι συχνές ερωτήσεις αποτέλεσαν και την καλύτερη πηγή για όλα όσα χρειάζεται να μάθεις σχετικά με τον διαγωνισμό. Εκεί ακριβώς είναι που απευθύνονται συγκεκριμένες ερωτήσεις και απαντήσεις. Έτσι, οποιαδήποτε κι αν είναι η ανησυχία σου, να ξέρεις ότι θα βρίσκεται μέσα σε αυτές τις σελίδες. Μπορείς να τσεκάρεις τους Graduate Administrators (EPSO / AD / 356/18) εδώ.

Προετοιμασία/ Πρόγραμμα κατάρτισης

Η προετοιμασία είναι ίσως και το σημαντικότερο όλων. Πριν από αυτό, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι δοκιμασίες προεπιλογής είναι και το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας επιλογής, καθώς είναι οι πιο δύσκολες, από την άποψη ανταγωνισμού. Εάν κατά τη διάρκεια που βρίσκεσαι στο κέντρο αξιολόγησης, βρεθείς αντιμέτωπος με άλλους 2 υποψηφίους για την εφεδρικό λίστα, κατά τη διάρκεια της φάσης προεπιλογής, θα μπορούσες ακόμη και να διαγωνισθείς με 99 άλλους υποψηφίους.

Επομένως, γνωρίζοντας ήδη τη δομή των δοκιμασιών, γνωρίζοντας τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εξετάσεων, γνωρίζοντας πόσο μοιάζουν οι δοκιμές και η διεπαφή δοκιμών με υπολογιστή, έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα να περάσεις τις εξετάσεις EPSO.

Κάνε, λοιπόν, ένα σχέδιο προετοιμασίας / κατάρτισης, κάνε δωρεάν δοκιμές για να αξιολογήσεις το τρέχον επίπεδό σου και να εντοπίσεις τα όποια αδύναμα σημεία σου.  Διάβασε προσεκτικά την προκήρυξη του διαγωνισμού και μάθε ποιο είναι το σκορ που πρέπει να πετύχεις, προκειμένου να περάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;