ΕΠΑ.Λ: Ξεκινούν τα διετή προγράμματα σπουδών για τους 1.500 αποφοίτους!
Μάθε περισσότερα!

Η πρώτη φάση υλοποίηση του θεσμού για τα διετή προγράμματα σπουδών που αφορούν τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αναμένεται να ξεκινήσουν από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Στα προγράμματα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν περίπου 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα επιλεγούν χωρίς εξετάσεις, αλλά με βάση τον βαθμό απολυτηρίου τους ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑ, ενώ η φοίτηση θα είναι δωρεάν και θα έχει διάρκεια τεσσάρων ακαδημαϊκών 6μήνων, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η πρακτική άσκηση και τα εργαστήρια.

Ενημέρωση_ΕΠΑΛ_για_ΚΕΕ_(Έντυπο Διετών Προγραμμάτων για ΕΠΑΛ)

Ενημέρωση_ΕΠΑΛ_για_ΚΕΕ_(Προλογ_Σημείωμα Υπουργού ΥΠΠΕΘ)

Να σημειώσουμε επίσης ότι στους αποφοίτους των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων θα απονέμονται διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα του Κώστα Γαβρόγλου, Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

«Τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια, αποτελούν έναν διεθνώς καταξιωμένο ακαδημαϊκό θεσμό, που υλοποιείται πρώτη φορά στη χώρα μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, παρέχοντας μια ακόμη προοπτική για δωρεάν, υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση.

Οι σύγχρονες τάσεις στην οικονομία και στην αγορά εργασίας απαιτούν τη δημιουργία νέων κλάδων και ειδικεύσεων. Ο εναλλακτικός τουρισμός, η βιώσιμη γεωργία, η ανάπτυξη εφοδιαστικών αλυσίδων, η βιομηχανία του θεάματος, αλλά και πιο παραδοσιακοί κλάδοι, όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, οι μεταφορές, οι επιστήμες αποκατάστασης υγείας, δημιουργούν νέες απαιτήσεις στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Προσκαλώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των ΕΠΑΛ να μελετήσουν τα διαθέσιμα διετή προγράμματα σπουδών με κριτήριο τα ενδιαφέροντά τους, ως μια ακόμη επιλογή για τη συνέχιση της ποιοτικής τους εκπαίδευσης.

Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τον νέο αυτό θεσμό με όποιον τρόπο θεωρούν κατάλληλο (facebook, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έντυπο υλικό), έτσι ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΠΑΛ. Εύχομαι στις μαθήτριες και τους μαθητές δημιουργική συνέχεια στις σπουδές σας».

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Αυτό είναι το θέμα της έκθεσης που έπεσε σήμερα στα ΕΠΑΛ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;