Η τελευταία ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή!
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε, σήμερα, την τελευταία του ομιλία στη Βουλή!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί ένα από τα πρόσωπα τις πολιτικής που δε θα συμμετέχει στις Εθνικές Εκλογές 2019. Αυτό γιατί, δε θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝ.ΑΛ., μετά την κόντρα του με τη Φώφη Γεννηματά.

Έτσι, σήμερα, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για τελευταία φορά και απεύθυνε το λόγο στους παρόντες βουλευτές!

Αξίζει να σου θυμίσω ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε πραγματοποιήσει συνάντηση το περασμένο Σάββατο με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά. Η κυρία Γεννηματά, του πρότεινε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία, ο κύριος Βενιζέλος αρνήθηκε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διάλεξε τη μέρα της συζήτησης για την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να πραγματοποιηθεί η τελευταία του ομιλία στη Βουλή. Μέσα σε αυτά που δήλωσε, ήταν και μία κριτική στην απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛ. να απέχει από μία τόσο κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγλεος Βενιζέλος στην ομιλία του είπε τα εξής:

Δε θα είμαι μέλος της επόμενη Βουλής αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης που είναι το σημαντικότερο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας.

Ευχαριστώ την ελληνική Δημοκρατία.

Αποχωρώ από τη βουλή μετά από 26 χρόνια αδιάλειπτης θητείας. Υπηρέτησα 17 χρόνια στην κυβέρνηση, υπήρξα πρόεδρος κόμματος, θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα. Λυπάμαι γιατί έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση γιατί αποχώρησε η αντιπολίτευση.

Τώρα έχω την ευκαιρία να απευθύνομαι στους πολιτικούς μου αντιπάλους. Εύχομαι στην επόμενη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί την σημασία της εθνικής ενότητας. Εύχομαι να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης, την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, του κύρους του κοινοβουλίου.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, η υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης είναι οι ευθύνες της επόμενης βουλής. Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλα συστήματα, όπως το τραπεζικό, το ασφαλιστικό.

Δες ακόμα: Εθνικές εκλογές 2019 στις 7 Ιουλίου τελικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;