Το X-men: Ο Μαύρος Φοίνικας έρχεται να ολοκληρώσει τη σειρά ταινιών με τους αγαπημένους μας μεταλλαγμένους!
Είδαμε το X-men: Ο Μαύρος Φοίνικας και σου το προτείνουμε!

Οι X-men ετοιμάζονται να μπουν σιγά- σιγά στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel μετά την εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney. Όμως, η παλιά γενιά των χαρακτήρων έχει ακόμη μία μεγάλη περιπέτεια για να μας αποχαιρετήσει. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το X-men: Ο Μαύρος Φοίνικας!

Η ταινία αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο των περιπετειών των X-men που ξεκίνησε με την πρώτη ταινία το 2000. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο των ταινιών με υπερήρωες, καθώς η σειρά αυτή, τελειώνει μετά από 19 χρόνια και 9 ταινίες στη βασική σειρά, 3 ταινίες με τον Wolverine και 2 ταινίες του Deadpool. Κι αποτελεί τη σειρά ταινιών που άνοιξε τις πόρτες για τους υπόλοιπους υπερήρωες και τις μεταφορές τους στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία επικεντρώνεται σε μία ιστορία που έχουμε δει και πάλι. Αυτή της μετατροπής της Jean Grey στην παντοδύναμη οντότητα του Φοίνικα, με το μέλλον του κόσμου (και ίσως του γαλαξία) να κρέμεται σε μία κλωστή.

Ο Simon Kinberg, που είναι ο κύριος εμπνευστής της “First Class”  εκδοχής των χαρακτήρων, να βρίσκεται πίσω από την κάμερα, αλλά και το σενάριο για την περιπέτεια αυτή. Ο Kinberg προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη που έχουν γίνει από την προηγούμενη μεταφορά του κόμικ αυτού, στην ταινία X-men: The Last Stand. Και σε έναν μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει.

Στην προηγούμενη μεταφορά η εξέλιξη της Jean στον παντοδύναμο Φοίνικα, αποτελούσε ένα μόνο μέρος της πλοκής της ταινίας, Ενώ, εδώ ο χαρακτήρας παίρνει κεντρικό ρόλο!

Η πιο έξυπνη κίνηση του Kinberg είναι ότι βάζει στο προσκήνιο τις γυναίκες της σειράς και χτίζει τον χαρακτήρα της Jean Grey, στην υπερδύναμη που λατρεύουν οι φανς της σειράς. Σε αυτό, βέβαια συμβάλει και η εκπληκτική ερμηνεία της Sophie Turner.

Η Turner μετά τον ρόλο της Sansa, έρχεται να αποδείξει ότι ξέρεις πώς να παίξει από τους πιο απλούς μέχρι πιο σύνθετους χαρακτήρες. Ο τρόπος που διαχειρίζεται τις μεταβολές στην διάθεση του χαρακτήρα και τη μετατροπή της σε μία σκοτεινή παντοδύναμη οντότητα.

Το γνωστό καστ που αποτελείται από μεγάλους σταρ, όπως ο James McAvoy, Michael Fassbender και Jennifer Lawrence επανέρχεται για μία τελευταία φορά. Οι χαρακτήρες τους έχουν αποκτήσει μία διαφορετική υφή από ότι των αντίστοιχων στα κόμικς, ειδικά αυτός της Lawrence, αλλά οι ηθοποιοί ξεπερνάνε τα εμπόδια που βρίσκουν στο σενάριο και μας χαρίζουν αξιομνημόνευτες στιγμές.

Οι κακοί, αυτή τη φορά είναι μία εξωγήινη φυλή που κυνηγάει την οντότητα του Φοίνικα, για να κατασκευάσει και πάλι τον κόσμο τους. Ενώ, η φυλή αυτή δεν έχει εμφανιστεί σε παλιές ταινίες της σειράς, η Jessica Chastain, που υποδύεται την αρχηγό τους, γεμίζει τα κενά και δίνει μία αρκετά καλή ερμηνεία που σε κάνει να καταλαβαίνεις και λίγο την σκοπιά των κακών.

Κατά τα άλλα, η ταινία κινείται στα υπερηρωϊκά πλαίσια, με καλά γραφικά και σκηνές δράσεις που δείχνουν τις ξεχωριστές δυνατότητες των μεταλλαγμένων. Πάντα με επίκεντρο την Jean και τις δυνάμεις της.

Οι φανατικοί των X-men, θα φύγουν από το σινεμά με μία ωραία γεύση από την ταινία που κλείνει τον κόσμο των X-men, όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα. Οι υπόλοιποι ετοιμαστείτε για μία καλή περιπέτεια, που μπορείτε να ευχαριστηθείτε τόσο στα καλοκαιρινά σινεμά, όσο και στο σινεμά της γειτονιάς σας.

Δες το τρέιλερ της ταινίας!

Δες επίσης: Αυτός θα είναι ο ρόλος της Jessica Chastain στο νέο X-Men!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;