6 τρόποι για να εκμεταλλευτείς σωστά το ΣουΚου μέσα στις εξετάσεις!
Πρέπει να εκμεταλλευτείς σωστά το ΣουΚου, ακόμη κι αν έχεις εξετάσεις!

Το ΣουΚου την περίοδο των εξετάσεων είναι αρκετά περίεργο και δύσκολο. Θέλεις να ξεκουραστείς από όλα και να μην κάνεις τίποτα για δύο μέρες, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις, καθώς τη Δευτέρα μπορεί να δίνεις μάθημα.

Και σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις, ενώ άλλοι πάνε στις παραλίες και κάνουν τις πρώτες βουτιές. Ξέρω, ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορείς και πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Γι αυτό, σου έχω μερικούς τρόπους για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις σωστά το ΣουΚου και να κάνεις κι όλα όσα θέλεις!

1. Πρωινό ξύπνημα

Το να ξυπνάς πρωί, κάνει πάντα καλό. Γι αυτό σήκω μία λογική ώρα. Δε σου είπα να σηκωθείς και 7 το πρωί. Αλλά, 9/10 είναι μία πολύ καλή ώρα! Φάε ένα καλό πρωινό και διάβασε για κανένα δίωρο. Μετά, μπορείς να χαλαρώσεις, να πας μία βόλτα, να δεις καμία ταινία ή σειρά. Γενικά, να κάνεις πράγματα που δεν έχουν σχέση με το διάβασμα. Και το απογευματάκι, μπορείς να διαβάσεις και πάλι!

2. Κάλεσε φίλους στο σπίτι

Αν θέλεις πάλι να διαβάσεις όλη την μέρα, κάλεσε το βράδυ τους φίλους σου στο σπίτι για να τα πείτε και να χαλαρώσετε. Δεν είναι ανάγκη να μιλάτε για μαθήματα και εξεταστικές. Απλά χαλαρώστε! Παίξτε κανέναν επιτραπέζιο και θα δεις ότι θα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

3. Πήγαινε για περπάτημα

Ένας από τους πιο καλούς κι εύκολους τρόπους για να ξεχαστείς και να αποφορτιστείς είναι η γυμναστική. Αν δε θέλεις να πας σε ένα γυμναστήριο, το περπάτημα θα σε βοηθήσει. Βάλε τα ακουστικά σου και περπάτα για καμία ώρα. Θα δεις ότι θα ηρεμήσεις και θα γεμίσεις και πάλι τις μπαταρίες σου για να πέσεις με τα μούτρα στο διάβασμα.

4. Πήγαινε για μία βουτιά

Επέλεξε μία κοντινή παραλία και πήγαινε να ρίξεις μία βουτιά. Το να χάσεις μία ώρα από το διάβασμα δεν είναι κάτι και τόσο σημαντικό. Άσε που μπορείς να πάρεις μαζί το βιβλίο σου και να διαβάσεις κι εκεί. Οι παραλίες, ακόμη κι αν έχουν κόσμο, έχουν μία αύρα χαλάρωσης και ηρεμίας.

5. Διάβασε με πιο χαλαρούς ρυθμούς

Ανάλογα, βέβαια, και με το πρόγραμμά σου. Αλλά, αν έχεις ήδη βγάλει την ύλη και είσαι σε φάση επανάληψης, μπορείς να διαβάσεις λίγο πιο χαλαρά. Να κάνεις κι άλλα πράγματα μέσα στην μέρα σου πέρα από το διάβασμα. Αν πάλι δίνεις τη Δευτέρα μάθημα, τότε θα πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο για να εκμεταλευτείς το ΣουΚου!

6. Πήγαινε για διάβασμα σε κάποιο μαγαζί

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσα στην εβδομάδα. Αλλά, το ΣουΚου, με τους γονείς σου στο σπίτι, είναι ακόμη πιο δύσκολο να διαβάσεις και να συγκεντρωθείς. Γι αυτό βρες ένα αναγνωστήριο, ή κάποιο μαγαζί που σε εμπνέει για να διαβάσεις. Θα δεις ότι το να βλέπεις κι άλλους γύρω σου να διαβάζουν θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο να συγκεντρωθείς και να κάνεις αυτό που πρέπει!

Δες ακόμα: 4 μοναδικά πράγματα για να κάνεις αυτό το ΣουΚου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;