Πανελλήνιες 2019 - Έκθεση: Ο σχολιασμός και τα θέματα που έπεσαν!
Πανελλήνιες 2019: Δες αναλυτικά!

Οι Πανελλήνιες 2019 έκαναν σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, πρεμιέρα και για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας. Πρώτο μάθημα ήταν, όπως συνήθως, η Νεοελληνική Γλώσσα και Έκθεση!

Όπως, έχουμε δει το θέμα της έκθεσης ήταν από την ενότητα Δημοκρατία και νέοι. Αυτό το θέμα ήταν ένα από τα αναμενόμενα θέματα για φέτος.

Πανελλήνιες 2019 – Έκθεση: Θέματα ΓΕΛ – Δες αναλυτικά τι έπεσε!

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και οι πρώτοι σχολιασμοί των θεμάτων από τα διάφορα φροντιστήρια και τους υπεύθυνους καθηγητές. Εμείς σου έχουμε τον σχολιασμό των θεμάτων από το φροντιστήριο ΝΕΟ.

Πρώτο σχόλιο για το σημερινό θέμα της Έκθεσης για τις Πανελλήνιες 2019

Του Φιλολόγου και Υπεύθυνου Σπουδών για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο ΝΕΟ Φροντιστήριο, Κούνου Λουκά.

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ανάμεσα στα αναμενόμενα θέματα συγκαταλέγεται το επιλεχθέν για την σημερινή εξέταση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η ενεργός πολιτότητα και συμμετοχή των νέων στα κοινά, σε μία εποχή που στιγματίζεται από μια αδιαμφισβήτητη κρίση αξιών, συνιστά ζητούμενο για την στήριξη αλλά και «εξυγίανση» της Δημοκρατίας. Η έννοια της Δημοκρατίας δεν είχε συσχετισθεί με το θέμα των Πανελλαδικών εδώ και πολλά χρόνια (ποτέ από το 2000 που ισχύει ο σημερινός τρόπος εξέτασης του μαθήματος), ενώ συχνά στα θέματα είθισται να εμπλέκεται ο ρόλος που διαδραματίζουν ή που καλούνται να διαδραματίσουν οι νέοι.

Δες πιο αναλυτικά τον σχολιασμό του κυρίου Κούνου Λουκά εδώ!

Μπορείς να δεις και τα θέματα για την Έκθεση εδώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το νέο ακαδημαϊκό έτος, αναμένεται να εισαχθούν 78.335 φοιτητές. Πρόκειται για αριθμό αυξημένο κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με τον περσινό που είχαν εισαχθεί 74.692.

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2019: 3 βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσει κάθε υποψήφιος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;