3 τρόποι να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα!
Είναι στο χέρι σου να το πιστέψεις και να το κάνεις πράξη!

Όσοι εργάζονται καθημερινά, το ξέρουν: Η δουλειά  σε φέρνει αντιμέτωπο με πλήθος προκλήσεων και καταστάσεων, στις οποίες καλείσαι να ανταποκριθείς με το σωστότερο δυνατό τρόπο. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις που έχεις, κάνοντας μια δουλειά, μπορεί να σου δημιουργούν στρες, αλλά το θέμα είναι να μη πανικοβάλεσαι με το παραμικρό και να βρίσκεις πάντα τον τρόπο να ανακτάς τις δυνάμεις σου.

Αν, λοιπόν, θες να φανείς αντάξιος των συνθηκών και να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα, πρέπει να έχεις αρχικά ένα πλάνο, το οποίο θα ακολουθείς όσο πιο πιστά μπορείς, προκειμένου να πετύχεις σιγά σιγά το στόχο σου.

Για σένα που θες να εξελιχθείς στον επαγγελματικό σου τομέα, οι παρακάτω τρόποι είναι αυτό που χρειάζεται να έχεις κατά νου.

1. Ομαδικότητα & Καινοτομία

Κανείς δεν τα κατάφερε εντελώς μόνος τους, ακόμα κι όσοι υποστηρίζουν ότι είναι τελείως αυτοδημιούργητοι. Πάντα πίσω από μια επιτυχία σου, βρίσκονται και κάποιοι άνθρωποι, που είτε πιο φανερά είτε πιο διακριτικά, σε βοήθησαν και σε στήριξαν να πας ένα βήμα παραπέρα ή έκανες αυτό το βήμα μαζί τους. Βρες, λοιπόν, τους συνεργάτες με τους οποίους τα πηγαίνετε καλά και κάντε μια ομάδα, όπου ο ένας θα στηρίζει τον άλλον και θα ανταλλάσσετε ιδέες και γνώσεις.

Το ότι είσαι μέρος μιας ομάδας, ωστόσο, εργασιακής ή άλλου τύπου, δε σημαίνει ότι θα σκέφτεσαι, θα κρίνεις και θα δρας πάντα με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται, κρίνουν και δρουν οι άλλοι. Να διατηρείς την αυτοδυναμία σου και να μη φοβάσαι να εκφράσεις τις ιδέες σου, όσο “περίεργες” κι αν ακούγονται.

2. Καλή επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι το παν και, πίστεψέ με, θα σε βοηθήσει να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να εξασκείσαι στο διάλογο και να ακούς και τους συνεργάτες και τους εργοδότες σου. Αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι δε θα εκφράζεις την άποψή σου ή ότι θα ντρέπεσαι να διαφωνήσεις. Να στηρίζεις τη γνώμη σου και να είσαι ειλικρινής, αλλά με πάντα με σεβασμό και μέτρο.

3. Αν δεν το πιστέψεις εσύ, δε θα το πιστέψει κανείς

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λένε πολύ σωστά. Αν, λοιπόν, δεν πιστέψεις εσύ ότι μπορείς να τα καταφέρεις και δεν κάνεις την αρχή, τότε ποιος θα πιστέψει σε σένα; Αναγνώρισε τις δυνάμεις σου, αποδέξου τα τυφλά σου σημεία και προσπάθησε να βρίσκεις πάντα την καλύτερη δυνατή ισορροπία. Χωρίς αυτοπεποίθηση και σιγουριά, πώς θα πετύχεις όσα έχεις βάλει στόχο;

Δες ακόμα: Συνέντευξη για δουλειά: 5 tips για να προετοιμαστείς κατάλληλα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;