Κι οι φυσικοθεραπευτές απεργούν μέχρι την Τετάρτη!

Από neolaia.gr Team 10 Ιουνίου 2019

Με ανακοίνωση της η Ένωση Φυσιοθεραπευτών δηλώνει τη συμμετοχή της στις απεργίες μέχρι την Τετάρτη!

Πέρα από τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από σήμερα οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων, κι οι φυσικοθεραπευτές αντιδρώντας στα μέτρα επιστροφών (rebate και claw-back). Δες αναλυτικά τι ζητούν οι φυσικοθεραπευτές με αυτή τους την κινητοποίηση!

Οι φυσικοθεραπευτές αναστέλλουν την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από σήμερα έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωσή τους γράφει:

«Ο ΠΣΦ έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά μέτρα των rebate και claw-back που έχουν στοιχίσει στους φυσικοθεραπευτές από το 2013, 125.000.000 ευρώ, ως απώλεια εισοδήματος από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι, ενώ στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε η διεύρυνση των παθήσεων για τις οποίες δικαιολογείται η εκτέλεση συνεδριών φυσικοθεραπείας, η παράταση του χρόνου διενέργειας συνεχόμενων συνεδριών και η δυνατότητα χορήγησης συνεδριών φυσικοθεραπείας εφ’ όρου ζωής για παθήσεις όπως η πολλαπλή σκλήρυνση και η κυστική ίνωση, αυτά συνέβησαν χωρίς αντίστοιχη αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού για τη φυσικοθεραπεία.

Κάτι που αποτελεί τον απόλυτο εμπαιγμό από πλευρά τού υπουργείου Υγείας, καθώς τις άκρως απαραίτητες διευρύνσεις αυτές θα πρέπει να τις πληρώσουν οι φυσικοθεραπευτές από την τσέπη τους, μέσω rebate και claw-back.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΣΦ προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. «Εκείνη την ημέρα όλα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας θα παραμείνουν κλειστά», όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του!

Δες επίσης: Από σήμερα ξεκινάει η επ’ αόριστον απεργία σε διαγνωστικά κέντρα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486