Οι String Demons μιλούν στο neolaia.gr
Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή τους στις 22 Ιουνίου με τον Χρήστο Θηβαίο, οι String Demons μας μίλησαν για τη μουσική, τις ιδέες πίσω απ' τα covers τους και το "φόβο" του Μπαχ!

O Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η Λυδία Μπουντούνη είναι δύο αδέλφια που κάνουν μαγικά και εντελώς απρόσμενα covers με τα έγχορδά τους. To ρεπερτόριο των διασκευών τους είναι πλούσιο σε υλικό, αφού ξεκινά από κορυφαία ρεμπέτικα του Βασίλη Τσιτσάνη, πηγαίνει μέχρι τον Θεοδωράκη και συνεχίζει, κάνοντας μουσικά άλματα στη χορευτική ποπ της Lady Gaga και στο progressive ροκ των θρυλικών Queen.

Τα αδέρφια Μπουντούνη είναι τα δυο παιδιά του γνωστού κλασικού κιθαρίστα, Βαγγέλη Μπουντούνη, και της σολίστ, Μάρως Ραζή. Η Λυδία έχει σπουδάσει βιολί, ενώ ο Κωνσταντίνος ακολούθησε σπουδές στο βιολοντσέλο. Οι δύο τους, ωστόσο, δεν ακολούθησαν την “πεπατημένη” – θα λέγαμε- πορεία των κλασικών μουσικών ορχήστρας, αλλά προτίμησαν να κάνουν κάτι άλλο:

Εκκινώντας από κλασικές μουσικές βάσεις, δημιούργησαν τους ομώνυμους “String Demons”, ένα από τα πιο ξεχωριστά μουσικά δίδυμα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, καταφέροντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τον πρώτο τους μουσικό δίσκο το 2016 υπό τον τίτλο «Fear Of The Bach», ο οποίος και συνάρπασε τόσο Ελλάδα όσο και εξωτερικό.

Όπως, για παράδειγμα, κάθε χορευτής με κλασική παιδεία μπαλέτου καταφέρνει να ανελιχθεί αργότερα σε όποιο χορευτικό είδος τον παθιάζει περισσότερο, έτσι και οι String Demons, αξιοποιούν δημιουργικά την κλασική παιδεία, προσθέτοντάς της μοντέρνες αναφορές, επιλέγοντας συνειδητά και πολύ πετυχημένα τον μετασχηματισμό της.

Στον τρίτο δίσκο τους, με όνομα «Rise of Strings», οι Δαίμονες των Εγχόρδων κάνουν ακόμη μια αντισυμβατική διασκευή, πολύ πιο προχωρημένη και ώριμη αυτή τη φορά, όπου η heavy metal συναντά το ζεμπέκικο, οι Iron Maiden συστήνονται για πρώτη φορά με εκκλησιαστικούς ύμνους, ενώ η κλασική μουσική παιδεία ουσιαστικά “παντρεύεται” με σύγχρονα ηλεκτρονικά beats.

Αναπάντεχες, απολαυστικές, πέρα για πέρα πρωτότυπες μείξεις, που μόνο δύο αδέρφια, ενωμένα σε μια γροθιά, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Με αφορμή, λοιπόν, την επικείμενη εμφάνισή τους στη σκηνή με τον Χρήστο Θηβαίο στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου, αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τους String Demons για μουσική, έγχορδα, εφηβικα όνειρα κι άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Tα τραγούδια σας, ας πάρουμε για παράδειγμα το Goodbye my Crazy Dream, είναι ουσιαστικά κλασική ορχήστρα Vivaldi να εναλλάσσεται με ποντιακά beats. Είναι πολύ εντυπωσιακή η σύνθεση τόσο διαφορετικών ειδών μουσικής. Θεωρείτε ότι η μουσική γενικά έχει «χρέος» να διαρρηγνύει τις «στενές» διαφοροποιήσεις μεταξύ των ειδών;

Είναι ο τρόπος που βλέπουμε εμείς τη μουσική. Η μουσική για εμάς είναι μία. Απλά βάζουμε καμιά φορά ταμπέλες πχ. Rock, Classical, Traditional για να συνεννοούμαστε. Εμείς έχουμε χρέος απέναντι στη μουσική να κάνουμε ό,τι καλύτερο και πιο ειλικρινές μ’ αυτήν, όπως κάναμε και στον συγκεκριμένο δίσκο Rise of Strings (Minos Emi). Πάντως, ο Vivaldi έχουμε την αίσθηση ότι θα ενθουσιαζόταν εάν άκουγε Ποντιακούς ρυθμούς!

Συμπεραίνουμε ότι η μουσική είναι ένα πάθος σας που ξεκινά πολύ πίσω στο χρόνο. Είναι όντως έτσι; Ήσασταν από τα παιδιά που είχαν «κόλλημα» με τη μουσική;

Στο μουσικό μας σπίτι ήταν πάντα δεδομένο ότι πρώτα θα μελετήσουμε (βιολί-τσέλο) και μετά, σε δεύτερη μοίρα, έρχονταν τα μαθήματα του σχολείου! Από την ηλικία των 8 περίπου, αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στη σκηνή, αρχικά πιο μαθητικά και, όσο περνούσαν τα χρόνια, πιο επαγγελματικά. Η μουσική είναι τροχός που κινεί τη ζωή μας! Μεγάλο κόλλημα!

Η μουσική σας είναι πολύ εντυπωσιακή, ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι εξοικειωμένο το μουσικό κοινό στην Ελλάδα με δουλειές σαν τη δική σας;

Ευχαριστούμε.

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι από την ανταπόκριση του κόσμου, τον ενθουσιασμό και την ωραία ενέργεια που εισπράττουμε. Νιώθουμε πως ο κόσμος έχει μία “δίψα” για ωραία μουσική και ωραία live! Είναι φοβερό το συναίσθημα που έχουμε όταν μας λένε μετά από συναυλίες μας ότι π.χ “Δεν έχω ξανακούσει Bach, γιατί το θεωρούσα πολύ δύσκολη μουσική, αλλά τώρα θα ακούω”  ή ότι “Δεν είχα ιδέα τι είναι το Heavy Metal, τώρα θα κάτσω να το ψάξω”.

Από που προέκυψε η έμπνευση του όλου concept; Ποιος από τους δύο πέταξε για πρώτη φορά την ιδέα των διασκευών;

Μαζέψαμε όλη την αισθητική και το φάσμα των μουσικών ακουσμάτων που είχαμε, την τεχνική, τις ιδέες, τη φαντασία, τα βιώματα και την τρέλα μας, τα μετατρέψαμε σε νότες που παίζονται από ένα τσέλο και ένα βιολί και όλο αυτό το ονομάσαμε “String Demons” και μάλιστα είδαμε ότι αρέσει! Την ιδέα για τις διασκευές πρώτη φορά την είπε ένας φίλος μας!

Να υποθέσουμε ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ “Fear Of the Dark” και “Fear Of the Bach”; Οι αναφορές σας γενικά στη heavy metal είναι πολλές και πετυχημένες.

Υπάρχει μία γνωστή-άγνωστη ιστοριούλα γι’ αυτούς που δίνουν εξετάσεις στη μουσική, στα ωδεία κλπ, ότι έχουν έναν ιδιαίτερο “φόβο” όταν πρόκειται να παίξουν Bach, λόγω της τεχνικής δυσκολίας των κομματιών και της δύσκολης απομνημόνευσης. Ο φόβος αυτός έγινε δίσκος! Φυσικά είναι κι ένα χιουμοριστικό λογοπαίγνιο των δύο αυτών τίτλων κομματιών, που υπάρχουν και τα δύο στον δεύτερό μας δίσκο, που αντικατοπτρίζει και την ένωση των ειδών και των μουσικών “κόσμων” που κάνουμε στη μουσική μας.

Είναι τυχαία η επιλογή των κομματιών που «παντρεύονται» μελωδικά στα covers σας; Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα κομμάτια βασικά;

Εκτός από τα δικά μας κομμάτια, τα οποία είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των περίεργων -ή και όχι- πραγμάτων που κουβαλάμε μέσα μας, οι βασικές επιλογές γίνονται πάντα με υπέρτατο κριτή τον σημαντικότερο όλων: Το… αυτί!

Στις 22 Ιουνίου θα εμφανιστείτε στη σκηνή με τον Χρήστο Θηβαίο. Πείτε μας δύο λόγια για αυτή τη συνεργασία.

Τι να πρωτοπούμε γι’ αυτόν τον άνθρωπο! Η χημεία μας είναι ”αδιανόητη” και το καταλάβαμε αυτό από την πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε στο Μέγαρο Μουσικής, τα Χριστούγεννα του ’16 σε παράσταση του Ηλία Καρελλά. Έπαιζε τον ρόλο ενός κακού, του Βασιλιά των Καλικάντζαρων κι εμείς είχαμε τον ρόλο δύο μουσικών Ξωτικών… Ερχόταν, που λέτε, μες την παράσταση κατά πάνω μας και μας φώναζε: ‘”Θα σας φάω!!!!” Η συνεργασία αυτή “υπάρχει” και σε τραγούδι, τον “Άλφα”, ένα τραγούδι που είχε γράψει η Λυδία πριν πολλά χρόνια όταν είχε γίνει κάτι που ταρακούνησε όλη τη χώρα, ήταν μεγάλη μας τιμή να το τραγουδήσει ο Χρήστος. Στις 22 του μήνα ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με τον Μάξιμο Δράκο και τον Καλλίστρατο Δρακόπουλο θα συναντήσει εμάς για να πάμε μια “Βόλτα στα Εξάρχεια” στο πανέμορφο θέατρο της Βίλλας Ζωγράφου!

Θα βρεις τους String Demons:

Στο Facebook

Στο Instagram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;