Πανελλήνιες 2019 Αρχαία Ελληνικά: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα!
Πανελλήνιες 2019: Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό της ΟΕΦΕ για τα θέματα που έπεσαν σήμερα στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Προσανατολισμού!

Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή βδομάδα και σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι και υποψήφιες των Γενικών Λυκείων κλ΄ληθηκαν ανα εξεταστούν στα πρώτα μαθήματα προσανατολισμού για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται σήμερα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάζονται στο μάθημα των μαθηματικών.

Όσο για τους υποψηφίους και υποψήφιες των ΕΠΑΛ, η δεύτερη εβδομάδα των Πανελληνίων σηματοδοτείται από την έναρξη των εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας από αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου, ενώ η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται οριστικά στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και στις 20 του Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και η συνολική περίοδος των πανελλαδικών διαγωνισμών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα της 2ης Ιουλίου.

Όσον αφορά, λοιπόν, συγκεκριμένα τους υποψήφιους των ΓΕΛ που ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών, εκείνοι κλήθηκαν σήμερα να εξεταστούν στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών, ένα από τα πιο απαιτητικά και κρίσιμα μαθήματα Προσανατολισμού.

Δες παρακάτω τις απαντήσεις των θεμάτων για το μάθημα των Αρχαίων:

Πανελλήνιες 2019 Αρχαία Προσανατολισμού: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – Δείτε αναλυτικά!

Πριν από λίγη ώρα, γνωστοποιήθηκε και ο σχολιασμός των θεμάτων από την ΟΕΦΕ, ο οποίος είναι ο εξής:

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά, στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι Υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές κατανοητά και αναμενόμενα.

Το διδαγμένο κείμενο αντιστοιχούσε στην ενóτητα 3 απó τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και οι ερωτήσεις που το συνóδευαν ήταν κατανοητές και σαφείς. Το παράλληλο μεταφρασμένο κείμενο που δóθηκε για συγκριτικó σχολιασμó ήταν απóσπασμα απó τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικó βιβλίο.

Το αδίδακτο κείμενο ήταν ένα απóσπασμα απó τον «Κυνηγετικó» του Ξενοφώντα. Δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες στη επεξεργασία του, ενώ η νοηματική ερώτηση, που ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών που είχε ανακοινωθεί, ήταν εύστοχα διατυπωμένη, με προφανή απάντηση.

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019 Μαθηματικά Προσανατολισμού: Απαντήσεις – Δείτε αναλυτικά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;