Η νέα ταινία της Αυσταλίδας σκηνοθέτιδας, Τζένιφερ Κεντ, φαίνεται πως προκάλεσε αίσθημα αποστροφής σε πολλούς θεατές του σινεμά!

Τρία χρόνια μετά το «Babadook» και η νέα ταινία της Τζένιφερ Κεντ έρχεται να καταπλήξει θετικά και αρνητικά το κινηματογραφικό κοινό.

H νέα ταινία “The Nightingale” της Αυστραλέζας σκηνοθέτδας, Jennifer Kent, φαίνεται πώς προκάλεσε αισθήματα φρίκης σε πολλούς θεατές του σινεμά, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ξεκίνησαν να αποχωρούν από την αίθουσα από το πρώτο κιόλας μισάωρο, ενώ η ίδια υπερασπίστηκε την ωμότητα και τις αναπόφευκτα σκληρές εικόνες της ταινίας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια ρεαλιστική και ειλικρινή αναπαράσταση μιας βίαιης ιστορικής στιγμής.

Να πούμε, όμως, δύο λόγια για την ταινία που σόκαρε τους θεατές και οι οποίοι το έβαλαν στα πόδια πριν καλά καλά περάσει μια ώρα προβολής.

Η πρόσφατη ταινία της Τζένιφερ Κεντ αφηγείται την ιστορία μιας 21χρονης Ιρλανδής, της Claire (Aisling Franciosi), η οποία βρίσκεται παγιδευμένη στην Τασμανία, το έτος 1825, υπό τον έλεγχο του αφέντη της, υπολοχαγού Χόκινγκ. Το νησί κατοικείται από τρία ανθρώπινα είδη: Τους αυτόχθονες κατοίκους Αβορίγινες, τους Βρετανούς κατάδικους και τους Άγγλους αξιωματικούς που τους φρουρούν. Μέσα στην πρώτη μισή ώρα της ταινία, λοιπόν, η 21χρονη Claire ξυλοκοπείται και βιάζεται πολλές φορές από πολλούς διαφορετικούς άντρες, ενώ η κάμερα ουσιαστικά “υποχρεώνει” τον θεατή να πάρει το ρόλο του παθητικού μάρτυρα, παρακολουθώντας το αδίστακτο μαρτύριο της νεαρής κοπέλας, με τον πιο ωμά ρεαλιστικό και απροσδόκητο τρόπο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

“Excellent. The work of an indelible filmmaker.” — @latimes In 2014, Jennifer Kent captivated audiences with her debut film The Babadook. Now she’s back with THE NIGHTINGALE, a mythic and thrilling tale of revenge set against the wilds of Tasmania. In theaters August 2.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Nightingale (@thenightingalefilm) στις

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, την Κυριακή που προβλήθηκε η ταινία για πρώτη φορά στις αίθουσες της Αυστραλίας, εκτός από τους αποχωρήσαντες από τον κινηματογράφο, μια γυναίκα άρχισε να φωνάζει: «Έχει ήδη βιαστεί, δεν χρειάζεται να το ξαναδούμε».

Μια από τις σοκαριστικότερες σκηνές του “The Nightingale” είναι στο πρώτο ημίωρο της ταινίας, όπου η κεντρική ηρωίδα βιάζεται ομαδικά με τον πιο τρομακτικό – για τα μάτια μας- τρόπο, ενώ ο σύζυγός και το μωρό παιδί της δολοφονούνται στο ίδιο δωμάτιο.

Τέλος, όπως δήλωσε η ίδια η σκηνοθέτιδα, αλλά και η πρωταγωνίστρια ηθοποιός, Aisling Fanciosi, είχε προηγηθεί επαφή τους με γυναίκες – θύματα σκληρής σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες και εκφράστηκαν θετικά για τη ρεαλιστική απόδοση των σκηνών αυτών. Η ηθοποιός μάλιστα τόνισε το εξής: «Έχουμε κάνει αυτή την ταινία σε συνεργασία με τους πρεσβύτερους των Αβοριγίνων της Τασμανίας και επίσης αισθάνονται ότι είναι μια ειλικρινής και απαραίτητη απεικόνιση της ιστορίας τους που κάποιος πρέπει να πει. Παραμένω εξαιρετικά υπερήφανη για την ταινία».

Η ταινία της Κεντ, ωστόσο, παρά τις “κατηγορίες” για ωμές σκηνές ομαδικού βιασμού, παρά τους ξυλοδαρμούς μωρών και την -αν μη τι άλλο ενστικτώδη- δυσκολία του θεατή να παρακολουθήσει ολόκληρη τη σκηνή βίας που δε λέει να τελειώσει, απέσπασε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ παράλληλα χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως μια ταινία που στέλνει βαθύ αντιρατσιστικό και φεμινιστικό μήνυμα, δεδομένου ότι ασκεί δριμεία κριτική στη λευκή αντρική υπεροχή και τα φυλετικά πρότυπα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Δείτε ακόμα: Η απάντηση στην επιτυχία της σειράς «Chernobyl» έρχεται από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;