Chernobyl: Πώς ανακοινώθηκε η είδηση της πυρηνικής έκρηξης στην Ελλάδα
Δείτε πως ανακοινώθηκε η έκτακτη είδηση για την πυρηνική καταστροφή του Chernobyl από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 26 Απριλίου του 1986!

Το πυρηνικό ατύχημα του Chernobyl που πρόσφατα μεταφέρθηκε στις παγκόσμιες κινηματογραφικές οθόνες μέσα απ’ την ομώνυμη σειρά του HBO “Chernobyl”, αποτελεί μια από τις τοξικότερες καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία συνέβη τον Απρίλιο του 1986.

Μέσω της γνωστής σειράς του HBO μάλιστα, που πρόσφατα σκαρφάλωσε στο no1 της κατάταξης του IMDB (9,6/10), φαίνεται να ανασύρονται ξανά στην επιφάνεια διάφορα ζητήματα και προσεγγίσεις σχετικά με το τραγικό ιστορικό συμβάν, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος ξανά θυμάται το γεγονός του Τσέρνομπιλ σήμερα ή αναζητά πληροφορίες για να ενημερωθεί σχετικά.

Να πούμε, λοιπόν, αρχικά ότι ο αντιδραστήρας 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Chernobyl της Σοβιετικής Ένωσης, εξερράγη στις 26 Απριλίου του 1986 στην Ουκρανία, ενώ μέχρι και σήμερα, οι επιπτώσεις της καταστροφής είναι αισθητές.

Το πυρηνικό ατύχημα διατάραξε σοβαρά τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες των γύρω περιοχών, ενώ είχε απόλυτα καθοριστικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία, λόγω της απότομης απελευθέρωσης ραδιενέργειας, η οποία προκάλεσε εγκαύματα λόγω θερμότητας, αύξησε τα ποσοστά καρκίνου κατά 15% στους εκτιθέμενους πληθυσμούς, οδήγησε σε τερατογενέσεις ανθρώπων ακόμα και χρόνια μετά το συμβάν, επιβάρυνε ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο, είτε λόγω καρκίνου είτε λευχαιμίας.

Που είμασταν εμείς, ωστόσο, στις 26 Απριλίου του 1986, όταν έλαβε χώρα η μεγαλύτερη πυρηνική έκρηξη της ιστορίας;

Όταν εξερράγη ο Πυρηνικός αντιδραστήρας 4 του εργοστασίου της Ουκρανίας, στην Ελλάδα ήταν Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή Πάσχα.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν υπήρχαμε ούτε σαν ιδέα, άλλοι ήταν έφηβοι και άλλοι ακόμα μωρά παιδιά, επομένως, είναι λογικό να μην έχουμε ζωντανές αναμνήσεις σχετικά με την κυκλοφορία της είδησης στα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ.

Τη μέρα που το πυρηνικό εργοστάσιο της Σοβιετικής Ένωσης εξερράγη, διακυβεύοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και απειλώντας το φυσικό περιβάλλον των γειτονικών χωρών, η έκτακτη είδηση μεταφέρθηκε στην Ελλάδα μέσα από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Κώστας Χούντας, ήταν κεντρικός παρουσιαστής τη μέρα εκείνη, στις 26 Απριλίου δηλαδή, και ξεκίνησε το δελτίο, ανακοινώνοντας την είδηση του πυρηνικού ατυχήματος.

Δες παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:

 Δείτε ακόμα: Η απάντηση στην επιτυχία της σειράς «Chernobyl» έρχεται από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;