ΚΕΑ Ιουνίου 2019: Πότε αναμένεται να χορηγηθεί στους δικαιούχους;

Από neolaia.gr Team 13 Ιουνίου 2019

ΚΕΑ Ιουνίου 2019: Μάθε περισσότερα!

Την εβδομάδα αυτή, γνωστοποιήθηκε η έγκριση της δαπάνης για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ΚΕΑ Ιουνίου 2019. Σχετικά, λοιπόν, με την έγκριση δαπάνης για την πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε η δαπάνη, ύψους 53.247.726 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, η χορήγηση του επιδόματος ΚΕΑ Ιουνίου 2ο19 αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του μήνα, από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ, διευρύνει τις κατηγορίες δικαιούχων του.

Τι σημαίνει αυτό;

Το εν λόγω επίδομα θα αφορά από εδώ και στο εξής και τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δικαιούνται πλέον όσοι είναι δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας και έληξε η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Ειδικότερα, προστίθεται νέο άρθρο στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και έτσι, πλέον θα είναι δικαιούχοι και ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 5.1, 5.2 και 5.5 της παρούσης, εφόσον:

α) Η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017

β) Έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ισχύς του παρόντος λήγει στις 31/12/2019.

Δείτε ακόμα: ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 1.116 μόνιμες θέσεις της 2Κ/2019!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486