Αττική Οδός: Αύξηση στις τιμές των διοδίων – Δείτε αναλυτικά!

Από neolaia.gr Team 14 Ιουνίου 2019

Η Αττική οδός Α.Ε. ανακοινώνει την αύξηση στις τιμές των διοδίων!

Η Αττική οδός ανακοίνωσε αύξηση στις τιμές διέλευσης από τα διόδια. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα διόδια θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον δρόμο αυτό κάνει γνωστό ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξηθούν σε δυο δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιουλίου 2019 και η δεύτερη την 1η Ιανουαρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Ιουλίου από 2,80 ευρώ το αντίτιμο που πληρώνεις στα διόδια θα πάνε στα 3 ευρώ. Ενώ, την 1η Ιανουαρίου θα ανέβει η τιμή από τα 3 ευρώ στα 3,30.

Για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες με τις αυξήσεις που θα προκύψουν!

Διάβασε αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρίας:

«Η «Αττική Οδός Α.Ε.» ανακοινώνει τις νέες τιμές των διοδίων που θα τεθούν σε ισχύ σε δύο διαδοχικά στάδια για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων.

Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Σημειώνεται ότι η νέα ονομαστική τιμή του διοδίου, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, είναι περίπου 20% χαμηλότερη από το όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, αφού το Άνω Συμβατικό Όριο Διοδίων Τελών ανέρχεται σήμερα σε €3,77, ενώ εάν ληφθούν υπόψη και τα εκπτωτικά προγράμματα, η μέση τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη από το Συμβατικό Όριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανάδοχος, παρά την αύξηση του πληθωρισμού και παρά τη σημαντική μείωση του αριθμού των διελεύσεων, αντιλαμβανόμενος τις οικονομικές δυσκολίες που ενέσκηψαν στη χώρα, διατήρησε σταθερή την τιμή των διοδίων τα τελευταία δεκατρία (13) χρόνια. Επισημαίνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2006 που το διόδιο ανερχόταν σε €2,70, η «Αττική Οδός Α.Ε.» προχώρησε μέχρι σήμερα σε μία μόνο μικρή αύξηση κατά €0,10, στα €2,80 τον Ιούλιο του 2010, στο πλαίσιο της κάλυψης των διαδοχικών αυξήσεων του ΦΠΑ, διαμορφώνοντας την καθαρή τιμή διοδίων των €2,80 με ΦΠΑ 24% σε χαμηλότερο επίπεδο της τιμής των €2,70 με ΦΠΑ 19%.

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» καλεί τους χρήστες, που χρησιμοποιούν ακόμη μετρητά για τις συναλλαγές τους, να αξιοποιήσουν, ανάλογα και με τη συχνότητα χρήσης του αυτοκινητόδρομου, τα εκπτωτικά προγράμματα, λαμβάνοντας δωρεάν τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη. Με το βασικό πρόγραμμα (Πρόγραμμα Express), η τιμή των διοδίων διαμορφώνεται σε €2,80, όσο στοιχίζει δηλαδή σήμερα η διέλευση με καταβολή μετρητών.

Στο www.aodos.gr υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα εκπτωτικά προγράμματα, τις κατηγορίες των οχημάτων και τις νέες τιμές, ενώ ειδική εφαρμογή βοηθάει τον οδηγό να επιλέξει το πιο συμφέρον πρόγραμμα ανάλογα με τη χρήση που κάνει στον αυτοκινητόδρομο.»

Δες επίσης: Αυτοί είναι οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486