ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε 3.000 ανέργους – Δείτε αναλυτικά!

Από neolaia.gr Team 14 Ιουνίου 2019

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για εκείνες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα ενεργητικών πολιτικών της Ελευσίνας και απευθύνεται σε εγγεγραμμένους άνεργους ηλικίας 45 ετών και άνω, οι οποίοι βρίσκονται έξι (6) μήνες σε ανεργία.

Αναλυτικότερα:

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μέσω του λογαριασμού τους στο e-services, ενώ το ίδιο αφορά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους Δήμους της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου της Μάνδρας και στην Βιομηχανική Ζώνη του Θριασίου πεδίου.

MAΘΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Η επιχείρηση θα πρέπει να δηλώνει μέσω του eservices στο portalτου ΟΑΕΔ τα ακόλουθα:

Α) ΚΑΔ

Β) Αριθμός προσωπικού και είδους συμβάσεων

Γ) Αριθμός προσφερόμενων θέσεων πρακτικής άσκησης ανά επιθυμητή ειδικότητα

Δ) Περιγραφή θέσεων πρακτικής

Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν την πρακτική άσκηση ιδιωτικού δικαίου δεν επιτρέπεται να έχουν προβεί σε απόλυση εργαζομένων της ίδιας ειδικότητας με την θέση πρακτικής άσκησης, από την ημερομηνία ένταξης του πρακτικά ασκούμενου και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Σε περίπτωση που συντρέξει μείωση αυτού του προσωπικού ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την απόλυση, να προβεί σε νέα πρόσληψη.

Η επιχείρηση πρακτικής άσκησης ορίζει έναν εργαζόμενό της ως επιβλέποντα πρακτικής άσκησης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του ωφελούμενου (πρακτικά ασκούμενου) και θα συνεργάζεται άμεσα με τον επόπτη πρακτικής άσκησης και τον Εργασιακό Σύμβουλο του ΚΠΑ2 Ελευσίνας.

Δείτε περισσότερα για το νέο πρόγραμμα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Κλείνουν ΣΗΜΕΡΑ οι αιτήσεις στον oaed.gr – Μάθε τι ώρα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486