Πανελλήνιες 2019 – Λατινικά: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα!

Από neolaia.gr Team 14 Ιουνίου 2019

Πανελλήνιες 2019: Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό της ΟΕΦΕ για τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα Λατινικά!

Οι Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου, με τους μαθητές και μαθήτριες των Γενικών λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πριν λίγη ώρα, λοιπόν, γνωστοποιήθηκαν τα θέματα που έπεσαν σήμερα στους μαθητές των Γενικών Λυκείων στα Λατινικά, αλλά και οι απαντήσεις των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες από την ομάδα προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών από Ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια της χώρας, κλήθηκαν σήμερα να απαντήσουν τα παρακάτω θέματα:

Θέματα Λατινικών – Εσπερινά Γενικά Λύκεια

Θέματα Λατινικών – Ημερήσια Γενικά Λύκεια

Δες τις απαντήσεις των θεμάτων:

Πανελλήνιες 2019 Λατινικά: Απαντήσεις

Πριν λίγο, γνωστοποιήθηκε επίσης και ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα στα Λατινικά που κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα, Παρασκευή 14/06, οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα των Λατινικών είναι ο εξής:

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ζητήθηκε από τους υποψηφίους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου (ένα εκ των οποίων εξετάστηκε και στις περυσινές εξετάσεις).

Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης.

Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν προκάλεσε καμία δυσκολία. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο σύνολο των ασκήσεων του συντακτικού εξετάστηκαν μονομερώς και τμηματικά ορισμένα συντακτικά φαινόμενα.

Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν.

Μπορείς να διαβάσεις το Δελτίο Τύπου της ΟΕΦΕ παρακάτω:

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019 Χημεία: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486