Η Taylor Swift έφτιαξε το απόλυτο τραγούδι για τους haters!
Με το νέο της τραγούδι η Taylor Swift ζητάει από τους haters να ηρεμήσουν και μας δίνει το απόλυτο τραγούδι του καλοκαιριού!

Η Taylor Swift είναι, ίσως, η μεγαλύτερη pop star αυτή τη στιγμή στην Αμερική. Η τελευταία της περιοδεία έγινε η πιο κερδοφόρα περιοδεία στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας ξεπερνώντας σε εισπράξεις θρύλους όπως οι U2 και οι Rolling Stones. Όμως, ποτέ δεν είχε δηλώσει τις πολιτικές της πεποιθήσεις, μέχρι τώρα!

Βλέπεις, η Taylor Swift ξεκίνησε από την country μουσική. Η “παραδοσιακή” μουσική της Αμερικής που έχει τεράστια απήχηση και ακούγεται κυρίως σε περιοχές, όπως το Τέξας. Οπότε, για να μπορέσει να έχει ένα τόσο μεγάλο κοινό τα τραγούδια της και η ίδια απέφευγε να μιλήσει για την πολιτική και τις πεποιθήσεις της.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς (τραγουδιστές, δημοσιογράφους) να την κατηγορήσουν και, μάλιστα, να διατυπώσουν απόψεις ότι υποστηρίζει κρυφά τον Trump. Βέβαια, η Taylor, σαν ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, ίσως, να μην ήθελε να έρθει αντιμέτωπη με το πιο συντηρητικό κοινό της. Γιατί όλα, πλέον, είναι θέμα εικόνας!

Αλλά, όλα αυτά έχουν αλλάξει πια! Η Taylor Swift φτάνει τα 30 και στο καινούριο της άλμπουμ, που θα ονομάζεται Lover, δε φοβάται να πάρει θέση. Κι αυτό, υποστηρίζει και το νέο της τραγούδι!

Μετά το πρώτο single από το έβδομο άλμπουμ της καριέρας της, “ME!”, που γιόρταζε τη διαφορετικότητα του καθενός, χωρίς, όμως, να ονομάζει ανθρώπους της LGBTQI+ κοινότητας, έρχεται το “You Need To Calm Down”. Σε αυτό οι πολιτικές και κοινωνικές της πεποιθήσεις της έρχονται στο προσκήνιο!

Η Taylor Swift ξεκινάει, έξυπνα, το τραγούδι στοχεύοντας τους δικούς τους haters, που πίσω από πληκτρολόγια λένε πράγματα γι αυτή και κάνουν υποθέσεις. Αυτή τη φορά, όμως, με έναν τρόπο ανωτερότητας που ξεχωρίζει το κομμάτι αυτό από παλιά της, όπως το “Mean” και το “Look What You Made Me Do”!

Στη συνέχεια, περνάει στους “φίλους” της που ανήκουν στην LGBTQI+ κοινότητα και με στίχους, όπως το “Why are you mad?/ You could be GLAAD” και “Shade never made anyone less GAY”, δείχνει την υποστήριξή της στη διαφορετικότητα. Τέλος, αναφέρετε και στον σεξισμό που υπάρχει προς τις επιτυχημένες γυναίκες!

Πολλοί κριτικοί μουσικής, την έχουν κατηγορήσει για τους στίχους αυτούς! Λέγοντας, ότι είναι μία λευκή σε θέση εξουσίας που φτιάχνει ένα τραγούδι για την κοινότητα αυτή χωρίς να λέει κάτι σημαντικό, όπως έλεγε το “Born This Way” της Lady Gaga, και ότι το τραγούδι δεν έχει συγκεκριμένο στόχο. Προσπαθεί να γίνει κάτι γι όλους!

Αλλά, η Taylor ήταν πάντα κάτι για όλους. Οι στίχοι της είχαν να κάνουν με την ταύτιση του καθενός μας με τις ιστορίες που ήθελαν να πουν. Αυτή τη φορά, μπορεί ο συνδυασμός των προσωπικών της haters, με τα όσα έχει περάσει η LGBTQI+ κοινότητα, κι ο σεξισμός που υπάρχει στην κοινωνία, να μειώνει το συνολικό αντίκτυπο του κομματιού, όμως είναι ένα βήμα προς την πολιτικά ελευθερωμένη pop!

Κι ας μη ξεχνάμε ότι το τραγούδι κυκλοφόρησε μέσα στον Ιούνιο (ο μήνας του Pride) και την ημέρα των γενεθλίων του Donald Trump. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε πολιτικό μήνυμα από αυτό!

Έτσι, λοιπόν, η Swift λέει στους haters να ηρεμήσουν, όπως λένε οι άντρες στις γυναίκες που θέλουν να εκφραστούν! Και ξεκινάει τη νέα φάση της καριέρας της πιο ώριμη από ποτέ.

Εσύ τι πιστεύεις; Η Taylor δημιούργησε το απόλυτο τραγούδι για την διαφορετικότητα και την αρνητικότητα ή απλά έκανε ένα βήμα για να συμπεριληφθεί στην κουβέντα που γίνεται;

Άκουσε το και πες μας!

Δες επίσης: 4 γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας που πρέπει να αρχίσεις να ακούς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;