Προνοιακά επιδόματα 2019: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι;

Από neolaia.gr Team 19 Ιουνίου 2019

Προνοιακά επιδόματα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Η ημερομηνία καταβολής των χρημάτων για τα προνοιακά επιδόματα 2019 πλησιάζει και καλό είναι να ξέρεις ποια είναι. Η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα 2019 θα πραγματοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, στους δικαιούχους και δικαιούχες, προς το τέλος του μήνα που διανύουμε.

Αναλυτικότερα:

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά για τα προνοιακά επιδόματα, αλλά και για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Ιουνίου 2019, έχουν εγκριθεί και αναμένεται η καταβολή τους στους λογαριασμούς των ωφελουμένων.

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σύμφωνα με απόφαση που πήρε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε η δαπάνη, ύψους 53.247.726 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Ιουνίου 2019.

Όσο για τα προνοιακά επιδόματα 2019, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 75 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη των δαπανών χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία.

Η απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και η ημερομηνία πληρωμής αναμένεται να είναι η 25η Ιουνίου 2019.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δείτε ακόμα: Επίδομα καλοκαιριού: Δείτε το ποσό που δικαιούστε και πότε θα το πάρετε!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486