ΚΕΑ Ιουνίου 2019: Μάθε πότε θα μπουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου!

Από neolaia.gr Team 20 Ιουνίου 2019

ΚΕΑ Ιουνίου 2019: Δείτε αναλυτικά!

Την εβδομάδα που μας πέρασε, γνωστοποιήθηκε η έγκριση της δαπάνης για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ΚΕΑ Ιουνίου 2019. Σχετικά, λοιπόν, με την έγκριση δαπάνης για την πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος, ανακοινώθηκε ότι:

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε η δαπάνη, ύψους 53.247.726 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, λοιπόν, η χορήγηση του επιδόματος ΚΕΑ Ιουνίου 2ο19 αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του μήνα και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες, από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επίσης, γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ, διευρύνει τις κατηγορίες δικαιούχων του.

Τι σημαίνει αυτό;

Το συγκεκριμένο επίδομα θα αφορά εφεξής και τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δικαιούνται πλέον όσοι είναι δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας και έληξε η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Ειδικότερα, προστίθεται νέο άρθρο στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και έτσι, πλέον θα είναι δικαιούχοι και ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 5.1, 5.2 και 5.5 της παρούσης, εφόσον:

α) Η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017

β) Έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ισχύς του παρόντος λήγει στις 31/12/2019.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι προσλήψεις 85 ανέργων – Δείτε τα απαιτούμενα προσόντα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486