Δίκη Χρυσής Αυγής:
Ο φερόμενος συνοδηγός του Γ. Ρουπακιά, Ιωάννης Καζαντζόγλου, αρνήθηκε πως γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, προκαλώντας την οργή της μητέρας του εκλιπόντος μουσικού

Προκλητικές οι σημερινές δηλώσεις του Ιωάννη Καζαντζόγλου, φερόμενου συνοδηγού του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση δολοφονίας Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου χαρακτήρισε σήμερα ως «Κακιά στιγμή» τη δολοφονία του 34χρονου αντιρατσιστή, Παύλου Φύσσα, στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτος, προκαλώντας δικαιολογημένα την οργή της μητέρας του εκλιπόντος Παύλου, Μάγδα Φύσσα.

Αναλυτικότερα, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας για τις συνθήκες που οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επεσήμανε ότι δε γνώριζε τον 34χρονο μουσικό και απέρριψε το γεγονός ότι ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή της Νίκαιας, όπως έχουν καταθέσει προστατευόμενοι μάρτυρες στην ανάκριση.

Ο Καζαντζόγλου, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν συνοδηγός του Γ. Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου στο Κερατσίνι, ισχυρίστηκε σήμερα ενώπιον του Εφετείου, ότι δεν συμμετείχε ποτέ, ούτε άκουσε για συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, καθώς το μοιραίο βράδυ είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει ο Γιώργος Ρουπακιάς λίγα λεπτά νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή, ο Καζαντζόγλου ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει το κινητό του πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του Ρουπακιά, επιχειρώντας, με τον τρόπο αυτό, να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκε στο ντουλαπάκι του οχήματος.

Όταν στη συνέχεια, κλήθηκε να απαντήσει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ο Καζαντζόγλου έπεσε σε αντιφάσεις, ενώ ο Άγγος πριν λίγες ημέρες είπε, ότι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Εισ: Ναι αλλά κάτι τέτοιο δε λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι.

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγ: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά εδώ μας είπε ότι ότι του το είχαν δώσει…

Κατηγ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Σε άλλο σημείο, ο Καζαντζόγλου χαρακτηρίζει προβληματικούς και τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, αρνούμενος κάθε προσωπική γνωριμία με τον Παύλο Φύσσα.

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγ: Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε τι να πω;

Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, αφού το δικαστήριο είχε διακόψει, η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, σηκώθηκε όρθια και του απηύθυνε το λόγο, ως εξής: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες…».

Ακροατήριο: Ρουπακιά, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Ελπ. Καλαρίτης, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το βράδυ της δολοφονίας και πως βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. Ανέφερε μάλιστα τα εξής: «Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αύριο, Τρίτη, 25 Ιουνίου.

Δείτε ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι απολογίες ξεκινούν με πρώτο τον Ιωάννη Άγγο στο εδώλιο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;