ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 7.000 δικαιούχους - Ποσά & Προϋποθέσεις
ΕΣΠΑ: Δείτε αναλυτικά!

Ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που απευθύνεται σε 7.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Υπουργείο Εργασίας.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων αρχίζει ‪στις 29 Ιουλίου‬ 2019 και αφορά τη βελτίωση των όρων απασχόλησης επαγγελματικής κινητικότητας των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη ενεργειών συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης (on the job training), πιστοποίησης αποκτηθέντων προσόντων/δεξιοτήτων, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης, θα απαιτηθούν οριζόντιες ενέργειες συντονισμού, διαχείρισης, παρακολούθησης των πράξεων καθώς και προβολής και δημοσιότητας.

Προϋποθέσεις

Οι συμμετέχοντες στη νέα δράση θα πρέπει:

1. Να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού εργαζόμενου σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

2. Δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα που ενδέχεται όταν ξεκινήσει η συμμετοχή τους στη δράση να βρίσκονται σε περίοδο ανεργίας.

Η εν λόγω δράση λαμβάνει υπόψιν της τη γενική εικόνα της απασχόλησης και εξέλιξης των επισφαλών θέσεων εργασίας, αλλά και την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της δυνατότητας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας για απασχόληση, την προοπτική βελτίωσης των όρων αυτής της απασχόλησης και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση προσφορότερων εργασιακών όρων.

Οι δικαιούχοι των πράξεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας δράσης είναι 7.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα γενικά, δηλαδή ανεξάρτητα από τον τομέα της οικονομίας, στον οποίο απασχολούνται.

Ποσά

Το μέσο ωριαίο κόστος κατάρτισης ανά ωφελούμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 12 ευρώ. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου από την εφαρμογή της δράσης, το οποίο ορίζεται συνολικά στο ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, κόστος στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και πιστοποίηση (voucher).

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την πρόσκληση

Πρόσκληση

Δείτε ακόμα: ΚΕΑ Ιουνίου 2019: Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία πληρωμής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;