Το Toy Story 4 είναι το σίκουελ που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!
Είδαμε το Toy Story 4 και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Το Toy Story 4 κυκλοφόρησε από τις 20 Ιουνίου στα ελληνικά σινεμά και αποτελεί μία από τις ταινίες που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι. Μετά το κλείσιμο της σειράς ταινιών με την απίστευτη τρίτη ταινία, ήμουν αρκετά σκεπτικός για το πώς μπορεί να συνεχίσει η ιστορία των παιχνιδιών που μου έχει κρατήσει συντροφιά από όταν ήμουν παιδί!

Μάλιστα, τα πρώτα τρέιλερ είχαν επικεντρωθεί στους νέους χαρακτήρες που θα μας συστηθούν στην τέταρτη ταινία της σειράς και μπορώ να πω ότι δεν δημιουργούσαν την ανυπομονησία που είχες για να δεις τις προηγούμενες ταινίες. Κι έτσι, μπήκα στο σινεμά χωρίς να περιμένω κάτι ξεχωριστό (γι αυτό άργησα κιόλας να το δω). Οι σκέψεις μου αυτές διαψεύστηκαν από την πρώτη σκηνή!

Το Toy Story 4 συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την άφησε η προηγούμενη ταινία της σειράς. Πλέον, ο Woody, ο Buzz και η υπόλοιπη παρέα έχει περάσει στην κατοχή της Bonnie, καθώς ο Andy έχει φύγει για το κολέγιο. Στο νέο σπίτι, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενε ο Woody. Η Bonnie δεν παίζει μαζί του τόσο, όσο έπαιζε ο Andy. Πολλές φορές, μάλιστα, τον αφήνει και παίζει με τα άλλα παιχνίδια!

Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο είναι που η Bonnie δημιουργεί έναν καινούργιο φίλο από πράγματα που βρήκε στα σκουπίδια, τον Forky. Κι αυτός ο νέος φίλος γίνεται το νέο αγαπημένο παιχνίδι της μικρής. Βέβαια, καθώς το “παιχνίδι” είναι πιρουνοκούταλο, θέλει να βρεθεί και πάλι στα σκουπίδια και προσπαθεί να το πετύχει με κάθε προσπάθεια. Ο Woody, εν τω μεταξύ, κάνει τα πάντα για να μην χαθεί το νέο αγαπημένο παιχνίδι της Bonnie.

Κι εκεί είναι που μπαίνουν σε διάφορες περιπέτειες, καθώς, ο Forky αφήνει τον αέρα να τον παρασύρει από το κινούμενο τροχόσπιτο που πάνε διακοπές με την οικογένεια και ο Woody τρέχει από πίσω του να τον προλάβει! Την παρακάτω ιστορία δε θα στην πω γιατί κρύβει πολλές όμορφες εκπλήξεις!

Ακόμη και από αυτά τα λίγα μπορείς να αρχίσεις να κάνεις συνειρμούς με την πραγματική ζωή και το τι μπορεί να συμβολίζει το κάθε τι που γίνεται στην οθόνη. Ο Woody γίνεται ένας γονιός που βλέπει το παιδί του να μεγαλώνει και να μη του δίνει τόση σημασία. Όμως, ο ίδιος προσπαθεί να βρει την άκρη και να συνεχίσει τη ζωή του από εκεί που την άφησε όταν αποφάσισε να αποκτήσει το παιδί του!

Σημαντικός παραλληλισμός με την ενήλικη ζωή είναι και η επανεμφάνιση της Bo Peep, μετά την απουσία της από το Toy Story 3. Η ίδια είναι, πλέον, ένα παιχνίδι χωρίς ιδιοκτήτη και τα βγάζει πέρα μέρα με τη μέρα. Οι παραλληλισμοί με τους ανθρώπους που αποφασίζουν να μην αποκτήσουν παιδιά είναι κάτι που οι μεγαλύτεροι θεατές θα πιάσουν κατευθείαν!

Η ιστορία μπορεί να είναι πιο απλοϊκή και με αρκετά παιδικό χιούμορ, από ότι οι παλιότερες ταινίες της σειράς, αλλά έχει μεγαλύτερο βάθος. Εκεί που οι προηγούμενες ταινίες σου δημιουργούσαν ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, αυτή έρχεται για να σε γεμίσει με δάκρυα.

Αν δεν άκουγα κάτι παιδάκια που κορόιδευαν ένα άλλο που είχε δακρύσει, ορκίζομαι ότι θα είχα πλαντάξει στο κλάμα!

Οι παραλληλισμοί με τα παιχνίδια στη θέση των γονιών και την αγάπη που χρειάζονται και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι της ζωής σου είναι αρκετοί. Αλλά, ένα πολύ σημαντικό πράγμα που προσπαθεί να μας διδάξει αυτή η ταινία (και, μάλλον, να μάθει στους μεγάλους θεατές που θα τη δουν) είναι ότι πρέπει να αφήσουμε κάποια στιγμή τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους.

Δεν μπορούμε να ελέγχουμε και να διοικούμε τη ζωή του παιδιού μας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το αφήσουμε να ζήσει. Να κάνει λάθη και εμείς να το βλέπουμε από μία απόσταση.

Σύμφωνα, με την ταινία αυτή, ίσως, φταίει το ότι μετά από τόσα χρόνια που έχεις επικεντρωθεί στο να μεγαλώσει σωστά το παιδί αυτό, δε ξέρεις πώς να ζεις για σένα. Δε ξέρεις πώς να πιάσεις τη ζωή σου από εκεί που την άφησες. Και εκεί κρύβεται το μεγαλύτερο μάθημα του Toy Story 4.

Όσον αφορά τους μικρότερους θεατές θα κερδίσουν δύο πολύ ωραίες ώρες στο σινεμά με τις περιπέτειες του Woody και του Buzz να τους κρατούν παρέα. Θα γελάσουν και θα διασκεδάσουν, αλλά σίγουρα δε θα καταλάβουν όσα οι μεγαλύτεροι!

Αν κυκλοφορήσει ποτέ πέμπτη ταινία στη σειρά αυτή, τότε έχει να ανέβει ένα τεράστιο (πλέον) βουνό προσδοκιών και απαιτήσεων. Το Toy Story 4 είναι το σίκουελ που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν να δεις!

Μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έχει κυκλοφορήσει όλη τη χρονιά και σίγουρα φαβορί για την ίδια κατηγορία στα Όσκαρ 2020!

Δες ακόμα: 5 blockbuster ταινίες που πρέπει να δεις οπωσδήποτε στο σινεμά αυτό το καλοκαίρι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;