Κάτοικοι του Όστριτζ αδειάζουν όλες τις κάβες της περιοχής για να σαμποτάρουν ετήσιο φεστιβάλ ροκάδων νεοναζί
Από μας είναι ναι.

Η γερμανική πόλη Ostritz, που βρίσκεται κοντά στα πολωνικά σύνορα, φημίζεται για την ακροδεξιά της “φλέβα”, γεγονός στο οποίο οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να απαντήσουν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τον δικό τους, πρωτότυπο τρόπο.

Οι κάτοικοι του Όστριτζ, λοιπόν, εφάρμοσαν για πρώτη φορά μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική σαμποτάζ απέναντι σε νεοναζιστικό gathering, banάρωντας τους νεοναζί του ετήσιου ροκ φεστιβάλ που διεξάγεται στην περιοχή, κάνοντάς τους ακατόρθωτο το να μπορέσουν να αγοράσουν μπύρα.

Οι ντόπιοι απλά αγόρασαν όλες τις μπύρες της περιοχής, αφήνοντας τους νεοναζί ροκάδες του φεστιβάλ, χωρίς αλκοόλ για όλο το βράδυ.

Κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή, στο Όστριτζ της Γερμανίας, διοργανώνεται το φεστιβάλ “Sword and Shield” («Σπαθί κι ασπίδα»), από νεοναζιστικές και ακροδεξιές παρέες – ομάδες της πόλης, κάτι το οποίο οι κάτοικοι, δεν άφησαν φέτος να περάσει έτσι.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης, παρότι προσπάθησαν πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του ετήσιου φεστιβάλ, κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά εφικτό, ενώ έφτασαν και μέχρι το δικαστήριο, προκειμένου να συμβάλλουν στην ακύρωση της ναζιστικού gathering.

Και αφού, λοιπόν, δεν πέτυχε το εγχείρημα με έννομες διαδικασίες, τότε ήταν που αποφάσισαν να ακολουθήσουν έναν πιο αυτοσχέδιο και δημιουργικό τρόπο, αδειάζοντας στην κυριολεξία όλες τις κάβες της περιοχής και αναγκάζοντας τους ροκάδες νεοναζί του φεστιβάλ, να περάσουν ένα ολόκληρο βράδυ, χωρίς γουλιά μπύρας, πάρα μόνο με νερό που τους έφερε τελικά η τοπική αστυνομία, η οποία είχε δώσει άδεια για το φεστιβάλ, αλλά απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στους χώρους του.

Σύμφωνα με μια ντόπια κάτοικο του Όστριτζ που μίλησε στην τηλεόραση του ZDF για τους νεοναζί: “Για μας είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα από τον Ostritz ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα το ανεχτούν, που λένε ότι “έχουμε διαφορετικές αξίες εδώ, δίνουμε ένα παράδειγμα, το οποίο δεν είναι η εικόνα μιας άκρας δεξιάς συναυλίας, η οποία κυριαρχεί στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης ». 

Δες ακόμα: Φοιτήτρια ενοχοποίησε τον πρώην της ως τρομοκράτη επειδή… τη χώρισε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;