3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνεις διδακτορικό!

Από neolaia.gr Team 27 Ιουνίου 2019

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσες να κάνεις διδακτορικό!

Το διδακτορικό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην επαγγελματική σου καριέρα. Πρέπει, η αλήθεια είναι, να είσαι λίγο περίεργος για να θέλεις να κάνεις ένα διδακτορικό!

Πρέπει να έχεις μεγάλες φιλοδοξίες για να πετύχεις κάτι σημαντικό και να μπορείς να αφοσιωθείς με όλο σου το είναι σε αυτό. Επίσης, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι αφήνεις στην άκρη την ασφάλεια του να έχεις μία δουλειά με σταθερό μισθό, για κάτι που την μία μπορεί να πληρώνεσαι και την άλλη να μην έχεις ούτε ένα λεπτό στο πορτοφόλι σου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και πολλοί καλοί λόγοι για να κάνει κάποιος διδακτορικό!

1. Θέλεις να πετύχεις κάτι σημαντικό

Αν θέλεις να βγάλεις απλά λεφτά, τότε πρέπει να στραφείς στην αγορά εργασίας και να ψάξεις για αυτό που σου ταιριάζει. Αν θέλεις, όμως, να δεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις γι αυτό που αγαπάς και αν θέλεις να αφήσεις το σημάδι σου σε αυτό, τότε, το διδακτορικό είναι για σένα!

2. Για να ανακαλύψεις και να μάθεις κάτι καινούριο

Αν δεν έχεις χάσει ακόμη την περιέργεια σου για τον κόσμο, τότε αυτό είναι που πρέπει να ακολουθήσεις. Οι μεγαλύτεροι ερευνητές έχουν ένα πάθος για να ανακαλύπτουν συνεχώς πράγματα. Οπότε, αν έχεις και εσύ το πάθος αυτό, τότε δεν πρέπει να το καταπιέσεις σε μία κανονική δουλειά!

3. Για να βελτιωθείς

Αν το κάνεις μόνο και μόνο για να μπορέσεις να πάρεις περισσότερα οικονομικά οφέλη στην μελλοντική σου εργασία, τότε το κάνεις για τους λάθους λόγους. Θα πρέπει να το κάνεις για να μπορέσεις να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον κλάδο σου, να μπεις πιο βαθιά στις ρίζες της επιστήμης που ακολουθείς και γιατί, απλά, σε ξετρελαίνει η ιδέα να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για το αντικείμενό σου!

Δες ακόμα: Διδακτορικό τέλος…και τι έμεινε;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486