Η απάντηση της Athens Voice για την ανάρτηση που προκάλεσε τη θυμηδία του ίντερνετ
Τι έγραψε η Athens Voice για τον σάλο που προκλήθηκε μετά την πρωινή της ανάρτηση

Σε απάντηση που έδωσε τελικά χτες το απόγευμα η Athens Voice, έκανε λόγο για “παρερμηνεία του σχολίου της”, το οποίο εξέφραζε, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την «πικρία για υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης».

Ο έντονος σάλος που επικράτησε χτες, λόγω της ανάρτησης της free press αθηναϊκής εφημερίδας, αφορούσε το “αστειάκι” συντάκτη της Athens Voice, το οποίο συσχέτιζε την νεκρή νοσοκόμα και μετανάστρια από την Αρμενία στο Νοσοκομείο Νίκαιας με την πολιτική επικαιρότητα.

Να θυμίσουμε ότι η χτεσινή ανάρτηση ανέβηκε στη σελίδα του Facebook και είχε ως εξής:

«Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Νίκαιας πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του προεδρικού».

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ξέσπασε οργή στα social media, με τον κόσμο να περιμένει τη δημόσια “συγγνώμη” της εφημερίδας για το σχετικό post.

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα.

Αναλυτικά, το άρθρο της Athens Voice, ως απάντηση και “συγγνώμη” στον σάλο που προκλήθηκε:

Η απάντηση της ATHENS VOICE για το σημερινό σχόλιο

Μια πρωινή ανάρτηση στα Inbox σχολιάστηκε πολύ αρνητικά στα social media. Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλουμε εξηγήσεις. Γιατί, όταν οι αναγνώστες μας προσβάλλονται από μία δημοσίευση, οφείλουμε να ζητάμε συγγνώμη ακόμα και αν είχαμε τις καλύτερες προθέσεις.

Πριν το 2015 το μεταναστευτικό ζήτημα είχε εργαλειοποιηθεί από τις δυνάμεις του «ηθικού πλεονεκτήματος» όσο τίποτα άλλο. Όταν έγινε το ναυάγιο στο Αγαθονήσι, οι λιμενικοί βαφτίστηκαν δολοφόνοι, ο τότε υπουργός Βαρβιτσιώτης στις διαδηλώσεις και τις προκηρύξεις ονομαζόταν δολοφόνος, ακόμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης στοχοποιήθηκε γιατί στην εκπομπή του «Πρωταγωνιστές» συγκάλυπτε «δολοφόνους». Η Αμυγδαλέζα είχε βαφτιστεί «σύγχρονο Νταχάου» γιατί δεν είχε κλιματισμό. Όσοι ήταν αντίθετοι με την πολιτική «no borders», ήταν απλώς ακροδεξιοί, φασίστες. Αποκορύφωμα της επικοινωνιακής καμπάνιας, η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενου από νεαρή μετανάστρια, σε μια συμβολική κίνηση που έδειχνε ποιοι νοιάζονται και ποιοι όχι για το πρόβλημα.

Και μετά ήρθε η κόλαση. Οι άνθρωποι με τις καλές προθέσεις, τα κινήματα και οι δικαιωματιστές έγιναν εξουσία. Και έκτοτε δεν ξανακούσαμε ούτε συνθήματα ούτε διαδηλώσεις. Για τον υπόλοιπο κόσμο, η Μόρια ήταν το όνειδος της εποχής μας, το «χειρότερο στρατόπεδο του κόσμου». Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης γράφουν για υπεξαίρεση του μεγαλύτερου μέρους της ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής βοήθειας. Κάθε μήνα πεθαίνουν άνθρωποι, όχι πια μόνο στις θάλασσες αλλά και στα φυλασσόμενα στρατόπεδα του ελληνικού κράτους, πνίγονται, καίγονται, πεθαίνουν από το κρύο στις σκηνές. Γυναίκες βιάζονται, δεν τολμάνε να πάνε ούτε στις τουαλέτες γιατί τρέμουν την κακοποίηση. Παιδάκια πουλάνε το κορμί τους για 5 ευρώ στο Πεδίον του Άρεως. Την ώρα που για την εξουσία «λιάζονται στις πλατείες», οι αληθινοί μετανάστες, οι αληθινοί άνθρωποι, βιώνουν ένα πραγματικό δράμα στη χώρα μας και προσπαθούν να φύγουν από αυτήν με κάθε μέσον. Όπως έφυγε ήδη εγκαταλείποντας την Ελλάδα και η νεαρή μετανάστρια που συνόδευσε τότε τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η χρεοκοπία ήταν εδώ, ακόμα περισσότερο φανερή από αλλού, γιατί το μεταναστευτικό είναι υποτίθεται στον πυρήνα της αριστερής ευαισθησίας.

Δεν μιλάμε για τους νεκρούς, μιλάμε για την υποκρισία της εξουσίας που εργαλειοποιεί τα προβλήματα κάνοντάς τα επικοινωνιακές φανφάρες, την ίδια στιγμή που αφήνει να πεθαίνουν κυνηγημένοι οι αληθινοί άνθρωποι. Έρημοι και μόνοι σε έναν ακάλυπτο κρατικού νοσοκομείου. Ανώνυμοι, χωρίς χαρτιά, προσπαθώντας να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Χωρίς να τους πάει κανένας τώρα στο Προεδρικό.

Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;