To Like Locals app έρχεται και στην Αθήνα!
Η απόλυτη εφαρμογή ταξιδιού τώρα και στην πρωτεύουσα!

Tο Like Locals app έρχεται και στην Αθήνα και είναι διαθέσιμο στο App store και Play store.

Το Like Locals είναι ένα app που προσφέρει στους ταξιδιώτες διαδρομές (Footprints) δημιουργημένες από τους έμπειρους κατοίκους κάθε πόλης και έχει επιτύχει να φέρει σε επαφή μια κοινότητα μεγαλύτερη από 6,000 ανθρώπους με 30 ντόπιους στην Βαρκελώνη, Βουδαπέστη και Λονδίνο, σε τρεις μόλις εβδομάδες από την κυκλοφορία της εφαρμογής.

Συνιδρυτές της εφαρμογής είναι οι Gabriella Csányi (CEO) και ο Κωνσταντίνος Λως (COO), δυο νέοι, γεμάτοι πάθος ταξιδιώτες, που δημιούργησαν αυτήν την εφαρμογή μετά τις πολλαπλές προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα ταξίδια τους.

(Gabriella Csányi)

«Και οι δύο βιώσαμε τις ματαιώσεις και τα προβλήματα που συνοδεύουν κάθε ταξίδι σε επίπεδο οργάνωσης, έρευνας και κρατήσεων. Ήμασταν στο διαδίκτυο και αφιερώναμε άπειρες ώρες, ακόμα και μέρες, προσπαθώντας να αναζητήσουμε τις καλύτερες προτάσεις από τους φίλους μας προκειμένου να γνωρίσουμε την περιοχή και παρόλα αυτά δυστυχώς πολλές φορές βρεθήκαμε σε τουριστικές παγίδες.

Στόχος μας είναι να καλέσουμε τους τουρίστες να μετέχουν και οι ίδιοι στην διαδρομή που θα επιλέξουν. Έτσι ο ταξιδιώτης γίνεται ταξιδευτής. Οι ντόπιοι, χάρη στην εδραιωμένη πείρα τους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία διαδρομών – Footprints, αφήνοντας τα αποτυπώματά τους στην πόλη.»

Ο χρήστης αφήνεται ελεύθερος να συμμετέχει σε διαδρομές που καθιστούν το ταξίδι του περισσότερο ελκυστικό και άνετο. Οι διαδρομές διενεργούνται με κάθε τρόπο( πόδια, ποδήλατο, κλπ.) και κυμαίνονται σε εύρος από 1 έως 5 χλμ. Οι χρήστες ακολουθούν την καθημερινότητα των ντόπιων βλέποντας την πόλη να διαμορφώνεται μέσα από τις κινήσεις και τις προτιμήσεις των κατοίκων της. Έτσι αποτυπώνεται η περιπλάνηση, η διαδρομή, το αποτύπωμα ενός ανθρώπου σε έναν τόπο.

Το app προσκαλεί τους επισκέπτες να περιπλανηθούν στους μικρόκοσμους της πόλης μέσω των διαδρομών που προτείνουν οι ντόπιοι και έτσι να γνωρίσουν όχι μόνο τον τόπο αλλά και τον κραδασμό του.

(Κωνσταντίνος Λως)

«Πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, μια μικρή νησιώτικη χώρα, που όμως αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και τα ταξίδια ήταν για εμένα πηγή χαράς και διασκέδασης. Η εμπειρία ενός τόπου αναδύεται πάντα μέσα από την διαδικασία περιπλάνησης, μέσα από την περιήγηση. Οι τοποθεσίες αποκτούν αξία μέσα από τα βήματα των περιηγητών, μέσα από τα αποτυπώματα τους. Με αυτό τον τρόπο μια τουριστική επίσκεψη μετατρέπεται σε ταξιδιωτική περιήγηση. Μιλάμε για διάδραση, συμμετοχή, μια σχέση μέσα από τον χώρο με τους κατοίκους του.»

Όταν οι δύο συναντήθηκαν στο London School of Economics and Political Science (LSE) ήταν γεμάτοι ιδέες για το πως, έχοντας οι ίδιοι καταστεί ικανοί να επιλύσουν τα θέματα που αντιμετώπισαν, μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ποιοτικότερο σε αντίστοιχους συνοδοιπόρους.

(Gabriella Csányi)

«Αρχικά ο σκοπός μας προσέβλεπε στο να φέρουμε σε επαφή τους κατοίκους μιας πόλης με τους ταξιδιώτες μέσω των κοινών ενδιαφερόντων τους. Παρόλα αυτά αφού εξελίξαμε το MVP (minimum viable product) και το τεστάραμε στην αγορά είδαμε πως οι ντόπιοι κάτοικοι αδυνατούσαν να συναντηθούν άμεσα μαζί με τους ταξιδιώτες, λόγο έλλειψης χρόνου, και αντ’ αυτού έστελναν πλήρεις οδηγούς πόλεων. Αυτοί οι οδηγοί ήταν μονοπάτια γεμάτα με λιγότερο γνωστές τοποθεσίες, με ενδιαφέρουσες ιστορίες, γεγονότα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.»

Μετά από αυτήν την εμπειρία το Like Locals άλλαξε πορεία και στράφηκε στον βασικό άξονα του, τα footprints, τα αποτυπώματα δηλαδή που αφήνουν οι προσωπικές διαδρομές του καθενός.

Παρόλη την πρόσφατη κυκλοφορία του, το Like Locals έχει ήδη 100 footprints για να διαλέξει κάποιος που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, στη Βουδαπέστη, στη Βαρκελώνη και τώρα και στην Αθήνα.

Πέραν της Gabriella Csányi και του Κωνσταντίνου Λω, η βασική ομάδα του Like Locals περιλαμβάνει τον Ijaz Khan που καταθέτει την εμπειρία που απέκτησε ενόσω δούλευε στη Τutorful, μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές πλατφόρμες του Ηνωμένου Βασιλείου, και την πρόσφατη συμμετοχή της Laura Brazay, υπεύθηνη για το marketing της εφαρμογής.

(Gabriella Csányi)

«Μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες στην αγορά ακολουθήθηκαν πάνω από 850 διαδρομές από τους χρήστες μας και φτάσαμε στην 5η θέση της ουγγρικής κατάταξης στο App Store.

Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στην νέα γενιά που επιθυμεί αυθεντικότητα στα ταξίδια της. Είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να καλύψουμε τις επιθυμίες των ταξιδιωτών της γενιάς Υ που αναζητουν αυθεντικές, προσιτές και εύκολα προσβάσιμες digital λύσεις στα ταξίδια τους.

Το app μας γεφυρώνει την γνώση των ντόπιων για τον τόπο τους και τους τουρίστες που τον επισκέπτονται, δημιουργώντας διαδρομές που προσφέρονται δωρεάν στους χρήστες. Είμαστε ευγνώμονες στην κοινότητά μας και στους συνεργάτες μας για την στήριξη και την συνεργασία τους.

Παρόλο που υπάρχει ήδη μια λίστα με πόλεις όπου επιθυμούμε να επεκταθούμε θέλουμε πρωτίστως να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι πρώτοι υποστηρικτές μας.»

Στην Αθήνα έχουν ήδη δημιουργηθεί 15 footprints από 10 ντόπιους τα οποία θα τεστάρουν τους προσεχείς μήνες με τους πρώτους υποστηρικτές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;