Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Για τη φορολογία, τις διαπραγματεύσεις του 2015 και το Μάτι
Ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη χτεσινή του συνέντευξη στο κανάλι του ΣΚΑΪ

Στη χτεσινή συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, μίλησε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας , λίγες μέρες μόλις πριν την έναρξη της πολύκροτης εκλογικής μάχης της 7ης Ιουλίου. O ίδιος εμφανίστηκε αρκετά σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές 2019, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι προετοιμασμένος να δώσει την κατάλληλη μάχη και πως ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση.

Στη συνέχεια και αναφορικά με τις έντονες διαπραγματεύσεις του 2015, ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί αρκετά δύσκολα και μεγάλα ζητήματα, πετυχαίνοντας τον βασικότερο στόχο, που δεν ήταν άλλος από την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως οι εκλογές του ’15 έγιναν “για πρώτη φορά με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Αυτό δεν έγινε το 2009, ούτε μετά που ο κ. Σαμαράς μας άφησε το 2015 με 28% ανεργία και με άδεια ταμεία. Εγώ είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι θα συγκρουστώ. Μπορεί το παιχνίδι να ήταν στημένο. Πράγματι πήγα σε συμβιβασμό αλλά είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που προσήλθε στις κάλπες με πλήρη επίγνωση της κατάστασης” {…} “μπορείτε να καταλογίσετε άγνοια κινδύνου αλλά δεν κρύψαμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και διαπραγματευτήκαμε σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή”.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, έγινε λόγος για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι Αττικής, όπου ο ίδιος, ερωτήθηκε για το συμβάν και απάντησε ως εξής: “όχι μόνο θύμωσα, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν μια από τις στιγμές όπου το συναίσθημα ήταν συντριπτικό”, ενώ ανέφερε επίσης ότι δεν είχε ενημερωθεί για τους νεκρούς στην περιοχή και ότι δε γνώριζε καν ότι η σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων έβγαινε σε απευθείας μετάδοση.

Σύμφωνα με τον ίδιο: “το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα εμένα προσωπικά με ένοιαζε ήταν διαχείριση, με ενδιέφερε τι θα κάνουμε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε η πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις”, ενώ πρόσθεσε ότι “αυτοί που ήταν στο τραπέζι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας, πάγωσαν και δεν μας είπαν τίποτα. Όταν έφυγε η κάμερα μου είπαν, πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ερώτησή τους σχετικά με τη φορολογία, επισημαίνοντας ότι “το 83% των φόρων επιβλήθηκε με το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μεσαία τάξη έχασε ετησίως 5.300 ευρώ από το εισόδημά της από το 2010 έως το 2015. Από το 2015 έως το τέλος του 2017, υπάρχει επιστροφή 680 ευρώ ετησίως στο μεσαίο εισόδημα”, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως σήμερα βλέπουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κι έχουμε 6,3 δις, από ξένες επενδύσεις.

“Σήμερα ανοίγουν ξανά επιχειρήσεις, στον τουρισμό ανοίγουν παντού ξενοδοχεία”, κάνοντας αναφορά στην επένδυση της Παπαστράτος. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι “είναι άχαρο και άδικο να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε πολιτική δογματική απέναντι στην επιχειρηματικότητα”. Ο ίδιος σχολίασε πως “Παραλάβαμε ένα οικόπεδο, και σήμερα έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες με διαρκή αγώνα και έγνοια”.

Επιπλέον, απαντώντας στον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπληξε με τις πολιτικές της τη μεσαία τάξη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως είναι άδικη μια τέτοια κατηγορία: “Είναι άδικο να λέτε ότι εγώ είχα ταξική επιλογή να χτυπήσω τη μεσαία τάξη. Δεν την είχαμε. Δεν είμαι στην κορυφή του Ολύμπου, ξέρω τους πρόποδες. Γεννήθηκα και ζω σε γειτονιά της Αθήνας. Εγώ, κυρία Κοσιώνη, δεν ανέχομαι τα σαλόνια που χτίστηκαν με θαλασσοδάνεια”.

Δείτε ακόμα: Αλέξης Τσίπρας: Μεγάλη τηλεθέαση η χτεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;