Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Δες μέχρι πότε είναι ανοιχτές οι αιτήσεις!

Από neolaia.gr Team 3 Ιουλίου 2019

Δες αναλυτικά πότε λήγουν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019!

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019 πλησιάζουν στο τέλος τους. οι ενδιαφερόμενοι έχουν μία τελευταία ευκαιρία μέχρι την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, να υποβάλουν την αίτηση τους για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον φοιτητή- δικαιούχο, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, stegastiko.minedu.gov.gr, στην ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος.

Οι προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα:

  • Να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και
  • Να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ότι από την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Δες ακόμα: Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Από σήμερα οι αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486