Jony Ive: Ο πρώην σχεδιαστής του iPhone εξηγεί το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι χρήστες του
Το λάθος του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού, σύμφωνα με τον πρώην σχεδιαστή των iPhones, των iMac και των iPad

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο Jony Ive, πρώην κορυφαίος σχεδιαστής του iPhone, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία της Apple μετά από 23 χρόνια και να ξεκινήσει ένα νέο επιχειρηματικό και τεχνολογικό εγχείρημα.

Το πρώην στέλεχος της εταιρείας, λοιπόν, που είναι επίσης σχεδιαστής των iMac και iPad και ξεκίνησε να δημιουργήσει πρόσφατα μία ανεξάρτητη σχεδιαστική εταιρεία, γνωρίζει το iPhone, αλλά και τη λειτουργία του, περισσότερο από τον καθένα, πράγμα που τον καθιστά ικανό να εξηγήσει το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι κάτοχοι των εν λόγων κινητών τηλεφώνων.

Ποιο είναι, όμως, αυτό το λάθος;

Σύμφωνα με τον Jony Ive, αυτό που κάνουμε λάθος στη χρήση των iPhones είναι ουσιαστικά η υπερχρήση που τείνουμε να κάνουμε. Επενδύουμε καθημερινά πάρα πολύ χρόνο πάνω από το κινητό μας τηλέφωνο, πράγμα που εκ πρώτης μας κάνει εντύπωση να προέρχεται από τον πρώην σχεδιαστή του iPhone.

Παρόλα αυτά, στο συνέδριο του New Yorker Techfest, όταν ο δημοσιογράφος David Remnick ζήτησε από τον Jony Ive να αξιολογήσει τον αντίκτυπο του iPhone στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, εκείνος αποκρίθηκε χαρακτηριστικά ότι: «Όπως και κάθε εργαλείο, μπορείτε να δείτε ότι αρχικά γίνεται σωστή χρήση και ύστερα έρχεται η κακή χρήση». Και όταν αργότερα ο Remnick ζήτησε από τον πρώην σχεδιαστή του κινητού να ορίσει την κακή χρήση εκείνος απάντησε πως «Ίσως, είναι η συνεχής χρήση».

Η κακή χρήση, λοιπόν, δεν είναι άλλο από αυτό που λένε και ξανά λένε οι ίδιες οι μελέτες: Ο μέσος άνθρωπος περνάει 3,3 ώρες απασχολούμενος με το τηλέφωνό του, ελέγχοντας το κάθε 10 λεπτά για ενημερώσεις από social media, μηνύματα και οτιδήποτε άλλο.

Ο Jony Ive θεωρεί ότι δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας τηλέφωνά σε τόσο υπερβολικό βαθμό και πιθανότατα την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο βασικός ιδρυτής της του iPhone, o Steve Jobs, για τον οποίο ο δημοσιογράφος των New York Times, Cal Newport, έγραψε το 2007 τα εξής:

«Η παρουσίαση επιβεβαιώνει ότι ο κ. Jobs σχεδίαζε μια απλούστερη λειτουργία του iPhone από αυτήν που έχουμε στην πραγματικότητα μια δεκαετία αργότερα. Για παράδειγμα, δεν επικεντρώνεται πολύ στις εφαρμογές. Όταν το iPhone εισήχθη για πρώτη φορά δεν υπήρχε App Store, και αυτό ήταν θέμα σχεδιασμού. Όπως είπε ο Andy Grignon, ένα μέλος της αρχικής ομάδας του iPhone, ο Jobs δεν εμπιστευόταν τρίτους προγραμματιστές, θεωρώντας ότι δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο αισθητικής ευχάριστης και σταθερής εμπειρίας που οι προγραμματιστές της Apple παρήγαγαν. Ήταν πεπεισμένος ότι τα προσεκτικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου ήταν αρκετά. Ήταν ένα iPod που έκανε και κλήσεις, μου είπε ο κ. Grignon».

Με πληροφορίες από το economistas.gr

Δες ακόμα: Jony Ive: Αποχωρεί ο σχεδιαστής του iPhone από την Apple

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;