Εθνικές Εκλογές 2019: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στα εκλογικά τμήματα!

Από neolaia.gr Team 4 Ιουλίου 2019

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους ψηφοφόρους με ανακοίνωση του για πιθανή αλλαγή στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν!

Οι Εθνικές Εκλογές 2019 πλησιάζουν και το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να ενημερώσει τους ψηφοφόρους για τη διαδικασία όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι, με μία ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει στους ψηφοφόρους να ελέγξουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν πριν προσέλθουν για να εκτελέσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζεις μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που ψήφισες την προηγούμενη φορά (για τις Δημοτικές Εκλογές- Ευρωεκλογές- Αυτοδιοικητικές Εκλογές). Αυτό γιατί μειώνονται τα εκλογικά τμήματα για τις Εθνικές Εκλογές 2019.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναλυτικά:

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς ότι, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, αλλάζει η κατανομή των εκλογέων σε αυτά.

Συνιστάται προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Δες ακόμα: Ποιοι δικαιούνται ειδική εκλογική άδεια για τις Εθνικές Εκλογές 2019;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486