Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Τελευταία ευκαιρία για να κάνεις αίτηση!

Από neolaia.gr Team 4 Ιουλίου 2019

Τελευταία ευκαιρία, σήμερα, για να κάνεις αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019!

Τελευταία ευκαιρία, σήμερα, Πέμπτη, 4 Ιουλίου, για εσένα που είσαι φοιτητή για να υποβάλλεις αίτηση σου για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019 των 1.000 ευρώ. Η προθεσμία λήγει σήμερα, οπότε, έχεις λίγες ώρες για να κάνεις την αίτηση!

Το συγκεκριμένο επίδομα αφορά φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, λόγω σπουδών, σε άλλη πόλη από αυτή που είναι η κύρια κατοικίας τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνεις αίτηση για το επίδομα αυτό είναι να μην έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας οι γονείς σου στην πόλη αυτή.

Οι αιτήσεις είναι για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον φοιτητή- δικαιούχο, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, stegastiko.minedu.gov.gr, στην ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος.

Οι προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα:

  • Να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και
  • Να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων. Για να υποβληθεί η αίτηση, χρειάζεται πρώτα να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση του 2019 για το έτος χρήσης 2018.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος 2019, θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το πόσο αυτό είναι προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός.

Τα κριτήρια για τα περιουσιακά στοιχεία είναι τα εξής, οι γονείς του φοιτητή, ή ο ίδιος, θα πρέπει να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών, που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. αθροιστικά. Εξαίρεση αποτελούν οι κατοικίες ή τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.

Δες ακόμα: Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Δες μέχρι πότε είναι ανοιχτές οι αιτήσεις!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486