Μάθε που ψηφίζεις

Από neolaia.gr Team 4 Ιουλίου 2019

Οι εθνικές εκλογές 2019 θα πραγματοποιηθούν σε 3 μέρες κι ήρθε η ώρα να μάθεις που ψηφίζεις!

Οι Εθνικές Εκλογές 2019 θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή στις 7 Ιουλίου, δηλαδή σε ακριβώς τρεις (3) μέρες από σήμερα και η βασικότερη παράμετρος της εκλογικής διαδικασίας είναι οι εκλογείς να γνωρίζουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι καταχωρημένο το όνομά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία όσο καλύτερα γίνεται, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το απρόσκοπτο της ψήφου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, λοιπόν, υπενθυμίζει σε όλους και όλες τους/τις εκλογείς να ελέγξουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν, πριν προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, το εκλογικό τμήμα, στο οποίο ψηφίζεις μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που ψήφισες την προηγούμενη φορά, δηλαδή για τις τετραπλές εκλογές: Δημοτικές Εκλογές- Ευρωεκλογές- Αυτοδιοικητικές Εκλογές- Περιφερειακές εκλογές. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνονται τα εκλογικά τμήματα για τις πρόωρες Εθνικές Εκλογές 2019.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών:

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς ότι, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, αλλάζει η κατανομή των εκλογέων σε αυτά.

Συνιστάται προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Δες ακόμα: Εθνικές εκλογές 2019 Αποτελέσματα: Μείνετε συντονισμένοι στο neolaia.gr για να μάθετε τα πάντα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486