4 λόγοι για τους οποίους αξίζει να ψάξεις για δουλειά το καλοκαίρι!
Η περίοδος του καλοκαιριού είναι η καλύτερη περίοδος για να ψάξεις για δουλειά!

Το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη περίοδος για να βρεις μία δουλειά! Είναι η περίοδος που πολύ τελειώνουν από τις σχολές τους και αντί να κάτσουν να ψάξουν για δουλειά, κάθονται να ξεκουραστούν και να κάνουν τις διακοπές τους.

Όμως, νέες θέσεις εργασίας μπορείς να βρεις και μέσα στο καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι, μάλιστα, ότι αυτή είναι η καταλληλότερη περίοδος για να ψάξεις για δουλειά και σου έχω τους λόγους γιατί!

1. Υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός

Οι περισσότεροι, με τη σκέψη ότι το καλοκαίρι σχεδόν τα πάντα παγώνουν, δε ψάχνουν για δουλειά. Προτιμούν να αρχίσουν την αναζήτησή τους από τον Σεπτέμβριο που θα έχει και πολύ περισσότερο ανταγωνισμό. Επειδή αυτή η σκέψη υπάρχει σε όλους, τότε, αυτόματα οι αιτήσεις είναι πολύ λιγότερες!

2. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν λιγότερη δουλειά

Αυτό τους επιτρέπει να κοιτάνε λίγο περισσότερο τα βιογραφικά που είναι μπροστά τους και τους δίνει περισσότερο χρόνο για να μπορέσουν να κάνουν μία καλή και σημαντική συνέντευξη! Αυτό είναι για το καλό σου, γιατί ακόμη και αν το βιογραφικό σου είναι μέτριο, αλλά πιάσει το μάτι του υπεύθυνου, στη συνέντευξη μπορείς να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου.

3. Θα μπορείς πιο εύκολα να ζητήσεις άδεια

Από την τωρινή δουλειά σου. Συνήθως, όταν ψάχνεις για μία νέα δουλειά, οι συνεντεύξεις γίνονται ώρες που δουλεύεις. Το καλοκαίρι, το να ζητήσεις κάποιες ώρες άδεια, δε θα κινήσει την περιέργεια κανενός. Οπότε, θα μπορέσεις πιο εύκολα να κάνεις και την τωρινή δουλειά σου, αλλά και να βρεις την επόμενη που κυνηγάς τόσο καιρό!

4. Υπάρχει γενικά περισσότερος χρόνος

Και για να ψάξεις, αλλά και για να έρθεις σε επαφή με γνωστούς σου που μπορεί να ξέρουν ή να σου προτείνουν μία καινούργια θέση εργασίας. Το καλοκαίρι είναι μία πολύ χαλαρή περίοδος για όλους και για όλα. Οπότε, ο χρόνος δεν πιέζει τόσο πολύ τους ανθρώπους!

Δες ακόμα: 8 συμβουλές για να βρεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;