Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μητσοτάκη από τον Παυλόπουλο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι εθνικές εκλογές 2019 έφτασαν στο τέλος τους και από τη χτεσινή κάλπη της 7ης Ιουλίου, δόθηκε αυτοδυναμία 158 εδρών στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπερδιπλασιάζοντας ουσιαστικά τη δυναμική της, σε σύγκριση με το 2015, που είχε εκλέξει μόλις 76 βουλευτές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε, λοιπόν, πριν λίγο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είχε δώσει στον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, τα οποία είχε προηγουμένως λάβει από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτη.

Σήμερα, επομένως, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 στις 13:00 το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ αμέσως μετά πάει στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Να πούμε ότι αυτή τη στιγμή και με ενσωματωμένο το 99,83% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το ποσοστό του 39,58% και της αντιστοιχούν μόλις 158 έδρες, δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,53% και 86 έδρες , ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, με 8,1% και μόλις 22 έδρες.

Δείτε ακόμα: Εθνικές Εκλογές 2019: Πώς ψήφισαν οι νέοι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;